Vedetele, în sprijinul refugiaților din Ucraina

Vedetele, în sprijinul refugiaților din Ucraina

Astăzi, psihologul Cristian Andrei a fost prezent în emisiune și a comentat câteva aspecte legate de drama refugiaților din Ucraina și de modul în care românii se raportează la această situație. Alături de el s-au aflat actrițaTili Niculae și prietena ei Simona, care au povestit cum au ajutat familii de ucraineni. 

Mai multe vedete din România s-au aflat weekendul trecut la punctul de trecere a frontierei Isaccea, pentru a oferi ajutor refugiaților ucraineni.

Tili Niculae și prietena ei Simona Stancu, Alex Ciucu, Anca Serea, sunt doar câteva dintre persoanele publice care au sărit în sprijinul oamenilor ce fug de război. 

„Eu, după primele trei zile de când a început acest război, am simțit că trebuie să fac ceva mai mult. (...) Ne-am trezit cu niște oameni pe care simțeam că-i știm de o viață”, spune Tili Niculae. 

„Oamenii au donat și le mulțumesc înzecit. Le-am arătat video ce a fost și în Sala Sporturilor. Datorită lor au plecat 20 de tone către Ucraina. Nu mai avem nimic din nou. Sâmbătă spuneam: „Nu mai donași, oriți-vă! și acum mi-au dat mesaj și mi-au spus: Spune-le să doneze din nou!”, mai povestește actrița. 
 
Cătălin Măruță a ținut să amintească despre mesajele care au circulat acum câteva zile, de genul: „De ce vă duceți să-i ajutați pe refugiații aceia, când noi avem copii amărâți și bătrâni, oameni săraci în țară?” 

„Trebuie știut că în România nu se moare de foame și în nicio țară europeană care este în pace. Aceștia sunt refugiați, nu sunt cerșetori. Nimeni nu poate să simtă ce simte un om care a avut o viață și această viață se termină, așa cum o știe el, în câteva minute sau ore. (...) Sărăcia din România are un leac, există un întreg sistem social. Se poate munci în România foarte bine”, este o parte din răspunsul oferit de psihologul Cristian Andrei.

Urmărește mai multe detalii în materialul video



Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni