• PRO TV
  • UNTOLD 2021 | Edy Chereji dezvăluie rețeta succesului celui mai mare festival de muzică de la noi

UNTOLD 2021 | Edy Chereji dezvăluie rețeta succesului celui mai mare festival de muzică de la noi

UNTOLD 2021 | Edy Chereji dezvăluie rețeta succesului celui mai mare festival de muzică de la noi

Clujul este gata pentru cel mai îndrăgit festival de muzică organizat în România. În perioada 9-12 septmebrie, Cluj Arena redevine templul muzicii pe care dansează o generație. Edy Chereji, directorul de comunicare al UNTOLD, dezvăluie secretele din spatele reușitei și măsurile care fac din festival cel mai sigur eveniment organizat la noi.

Un an de pauză nu le-a tăiat aripile. Toți cei implicați în organizarea festivalului UNTOLD au revenit cu aceeași energie pentru a duce la bun sfârșit munca începută în 2020. 

Vestea bună e că povestea UNTOLD continuă și în 2021, iar Edy Chereji, directorul de comunicare al festivalului de la Cluj-Napoca, dezvăluie în acest interviu acordat PROTV.RO ce iubește cel mai mult la acest festival și ce măsuri de protecție sanitară s-au luat pentru siguranța participanților.

Cât de sigur e să mergi la UNTOLD? Ce măsuri ați luat din punct de vedere sanitar?

„În fiecare an ne preocupă această zonă de siguranță la festival. După ce ne-am consultat cu specialiști în epidemiologie și în sănătate publică, am considerat că avem datoria de a transforma evenimentul acesta și într-un exemplu de cum se pot organiza evenimente în deplină siguranță. Am pregătit niște extra măsuri, față de orice eveniment organizat până acum în România. Asta nu înseamnă că ai noștri colegi, care au organizat până acum evenimente, nu au făcut tot ceea ce se putea mai bine. 

UNTOLD este primul eveniment din România la care se va face accesul exclusiv cu certificatul european Covid – Green Pass – sau cu testare rapidă. Toate persoanele care vin la festival, vaccinate, trecute prin boală sau care au făcut un test PCR, trebuie să demonstreze asta cu certificatul European.

Cei care nu au trecut prin boală sau nu au vaccin, pot face un test rapid într-unul din centrele medicale autorizate, care se găsesc pe site-ul UNTOLD. Cu această măsură, UNTOLD se transformă într-o bulă de siguranță pentru cei care vor participa, dar și pentru oraș. În plus, în interiorul festivalului, toți participanții trebuie să poarte mască. Vom avea pregătite măști pentru cei care nu au”.

Citește și: Reguli de acces la UNTOLD 2021

Citește și: Jurații SuperStar România vor face spectacol pe scena principală de la UNTOLD 2021

Ce așteptări aveți în legătură cu ediția din acest an?

„Eu cred că ne va readuce aminte și ne va face să ne recâștigăm încrederea în evenimente. Oamenii își doresc acest lucru, e important ca industria să meargă mai departe. Noi pregătim și un studiu, prin care să putem analiza impactul pe care festivalul îl va avea în comunitatea clujeană din perspectivă epidemiologică. Cred că va fi primul eveniment-test, cu adevărat făcut în România. La dimensiunea și la numărul de participanți pe care îi avem, cred că abia acum vom putea avea informații concrete”.


FOTO: UNTOLD

UNTOLD are succes datorită unei rețete perfecte. Care sunt ingredientele care contribuie la acest succes?

„Cred că oamenii care contribuie la orice fel de proiect sunt, de fapt, resursa cea mai importantă pe care o are o organizație. Noi suntem norocoși pentru că avem o echipă formată, iată, acum 7 ani de zile. Fiecare depune efort și multă pasiune în ceea ce face aici și, cred eu, un ingredient foarte important este tocmai această pasiune pe care o pun oamenii în munca lor. 

În plus, ar trebui să vorbim de dorința de a găsi tot timpul soluții, de a nu ne da bătuți, de a gândi pozitiv, de a avea curajul de a testa, de a încerca lucruri, iar astea sunt câteva calități pe care întreaga echipă le are”.

Ce iubești tu cel mai mult la acest festival?

„Pentru mine, UNTOLD a devenit o parte din viața mea. E foarte greu să mai fac diferență între timpul petrecut pentru festival și orele mele personale. E un proiect în care am intrat încă de la început. Soția mea, Ioana, lucrează cu mine și, pentru noi, delimitarea asta între ce facem la birou și ce facem acasă e aproape imposibilă. Apoi a apărut și fetița noastră, care a primit din prima alintul de Untoldina

Ce iubesc cel mai mult la festival e atmosfera aceasta care se creează și pe care mi-o transmit oamenii. E un moment pe care-l aștept în fiecare an, cu sufletul la gură”.

În fiecare an aveți un line-up de excepție. Care crezi că sunt cei mai așteptați artiști în 2021?

„Gusturile sunt împărțite, iar UNTOLD este un mix interesant de genuri muzicale. Sunt cei care abia așteaptă ca, la main stage, să-i vadă pe Dimitri Vegas, Martin Garrix, David Guetta, The Script, Tyga. În același timp, sunt oameni care abia așteaptă să meargă la scena Galaxy, unde e muzică techno, și să-i vadă acolo pe Nina Kraviz, Jamie Jones... Cred că ține de preferințele fiecăruia și mă bucur că în fiecare an reușim să mulțumim cât mai mulți oameni”.

Povestea UNTOLD este dusă mai departe de artiștii invitați și de fani.  E festivalul un ambasador pentru Cluj-Napoca și România?

„Sigur că da. Ăsta e un beneficiu pe care e greu să-l cuantifici. În anii trecuți, la 75.000 de participanți veniți din afara orașului, fiecare dintre ei cheltuind în medie 500-600 de euro, vorbim de peste 40 de milioane de euro, bani care rămân în comunitate, care sunt o infuzie de capital pentru acest oraș. Dar, dincolo de această infuzie de capital, care e măsurabilă, expunerea pe care o au orașul și țara în urma prezenței artiștilor e un beneficiu pe care n-ai cum să-l măsori”.

Vezi și VIDEO: Jurații SuperStar România vor face spectacol la UNTOLD 2021

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni