• PRO TV
  • Un miliardar japonez caută opt persoane cu care să zboare pe Lună. Totul e gratuit, dar are două condiții

Un miliardar japonez caută opt persoane cu care să zboare pe Lună. Totul e gratuit, dar are două condiții

Un miliardar japonez caută opt persoane cu care să zboare pe Lună. Totul e gratuit, dar are două condiții

Miliardarul Yusuka Maezawa revine în spațiul public cu o propunere inedită. Japonezul care este primul turist spațial ce va face o călătorie în jurul Lunii a anunțat că își caută colegi de zbor, la bordul rachetei Space X. 

Miliardarul japonez i-a plătit o avere lui Elon Musk, în 2018, pentru o călătorie pe Lună. Misiunea denumită dearMoon (Dragă Lună n.red) este planificată pentru anul 2023 și va fi prima călătorie a oamenilor spre Lună din 1972. 

Bogătașul de 45 de ani a anunțat recent că a cumpărat toate locurile de la bordul rachetei Space X și că a renunțat la ideea de a lua cu el opt artiști. Miliardarul s-a răzgândit pentru că “orice om care face ceva creativ poate fi numit artist” și a decis să le dea o șansă celor care sunt sunt gata să-și testeze limitele. 

“Te invit să mi te alături în această misiune. Opt dintre voi, din întreaga lume! Am cumpărat toate locurile, așa că va fi o călătorie privată”, a scris japonezul pe Twitter.

Yusuka are doar două condiții pentru doritori, potrivit BBC. Aceștia trebuie să promoveze o activitate care are rolul de a-i ajuta pe oameni și de a face totodată o societate mai bună și să fie dornici să sprijine alți membri ai echipajului care împărtășesc aspirații similare.

Cum a făcut avere Yusaku Maezawa

Yusaku Maezawa este fondatorul și coordonatorul companiei ZozoTown, cea mai mare platformă japoneză de modă online. Afaceristul este cunoscut pentru interesul pe care îl arată pentru artă și mașini sport. Yusaku este divorțat și are un copil. Anul trecut, averea sa era estimată la peste 3,6 miliarde de dolari. 

În ianuarie 2020, miliardarul a apelat la o agenție matrimonială, care să-l ajute să-și găsească o iubită cu care să zboare pe Lună. Peste 20.000 de tinere s-au înscris atunci în cursă. Ulterior, însă, bărbatul a anunțat pe Twitter că nu mai caută o parteneră de zbor.

Fotografii: Getty Images

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro!

Vezi și VIDEO: Cum să faci cele mai tari ședințe foto


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni