• PRO TV
  • Transformare de dragul comediei. Cum arată actorii care i-au readus pe marile ecrane pe Stan și Bran

Transformare de dragul comediei. Cum arată actorii care i-au readus pe marile ecrane pe Stan și Bran

Transformare de dragul comediei. Cum arată actorii care i-au readus pe marile ecrane pe Stan și Bran

Stan și Bran trăiesc datorită transformării spectaculoase prin care au trecut actorii John C. Reilly și Steve Coogan. Cei doi dau viață îndrăgiților comedianți în pelicula „Stan și Ollie”.mare de dragul comediei. Cum arată actorii care i-au readus pe marile ecrane pe Stan și Bran

Stan și Bran revin în lumina reflectoarelor grație filmului „Stan și Ollie” lansat în SUA la sfârșitul anului trecut. Pelicula urmărește ultimii ani din cariera de senzație a celebrului cuplu de comedie, în încercarea sa de a-și recâștiga gloria de altădată. John C. Reilly, care îl interpretează pe Olliver Hardy (Bran), și Steve Coogan, care îi dă viață lui Stan Laurel (Stan), au trecut prin transformări radicale de look pentru a semăna cu îndrăgiții actori de comedie.

Cei doi povestesc într-un interviu cum a fost să intre în pielea vestiților comedianți care au făcut istorie în zorii cinematografiei. Regizorul Jon S. Baird a lucrat îndeaproape cu cei doi actori pentru a-i aduce cât mai aproape de imaginea lui Stan și Bran.

„Mi-a mărit pomeții, mi-a lungit urechile și dinții. Bineînțeles, ăsta e un mod grozav de a intra în pielea personajului. Apoi te uiți în oglindă și te gândești: Wow, arăt diferit. Arăt exact ca Stan Laurel”, a spus Steve Coogan, conform abc7.com.

Însă transformarea lui Reilly a fost și mai spectaculoasă, necesitând mai multă muncă din partea echipei de machiaj. Pe lângă nenumăratele piese protetice lipite pe față și pe mâini, John C. Reilly a purtat și un costum pe corp pentru a căpăta aspectul „pufos” al lui Bran.

„A schimbat totul la mine. A fost o transformare radicală. Procesul transformării exterioare a personajului este treaba altor oameni, iar călătoria interioară este ceva ce atât Steve, cât și eu, am fost nevoiți să facem în egală măsură”, a spus Reilly, conform sursei citate.

Relația dintre cei doi actori, care au apărut împreună în mai mult de 100 de filme, este marcată de certuri și diferențe de opinii, dar și de starea de sănătate a lui Oliver Hardy care se deteriorează încet-încet. Starul suferea de o afecțiune a inimii și în 1957 a și murit, din cauza unui infract. În trailerul filmului, soția sa, Lucille, interpretată de Shirley Henderson, îi spune: „Te iubesc, dar nu o stau să văd cum acest turneu nebunesc te va băga în coșciug”.

Stan Laurel s-a stins din viață la 23 februarie 1965, în urma unor complicații suferite după un infarct. Cu câteva minute înainte de a muri, Laurel i-a spus asistentei care îl îngrijea că nu l-ar deranja să meargă nițel la schi. Chiar dacă nu știa să schieze. „Nu știu, dar aș prefera să fac asta decât să zac aici”, ar fi spus Stan Laurel pe patul de moarte. Avea 74 de ani.

Regizorul Jon S. Baird spune că Stan și Ollie vor fi mereu în top cinci cei mai mari actori de comedie din toate timpurile, în ciuda conflictelor dintre ei și limitelor cinematografiei anilor ‘40-‘50.

Filmul a fost lansat în 28 decembrie 2018 în câteva cinematografe din SUA și a generat încasări de doar 78.000 de dolari în primul weekend. „Stan și Ollie” va ajunge și în Europa, mai întâi în Olanda – 10 ianuarie, Marea Britanie și Irlanda – 11 ianuarie și Finlanda – 1 februarie.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni