• PRO TV
  • Tot ce trebuie să știi despre a treia doză de vaccin anti-Covid-19

Tot ce trebuie să știi despre a treia doză de vaccin anti-Covid-19

Tot ce trebuie să știi despre a treia doză de vaccin anti-Covid-19

Pe 28 septembrie, a început în România imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid.       

În mod oficial, serul este recomandat, în principal, personalului medical, vârstnicilor și celor care lucrează în domenii esențiale. Vaccinarea se va face cu un vaccin ARN Mesager și are scopul de a îmbunătăți imunitatea câștigată prin vaccinarea administrată inițial. Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a dat detalii despre această nouă etapă la o televiziune de știri:
 
Cum se procedează?
 
„ De când se deschide orice centru de vaccinare ne prezentăm direct, cu buletinul, fără a fi nevoie de programare. Nu este nevoie să vă programați, dar pentru cei care doresc, pentru oricare motive, să facă și o programare, pot să o facă. În această noapte va fi activată și platforma de programare unde poți să vezi toate centrele și să-ți alegi un loc. Doze avem."
 
Cu ce ne vaccinăm?

"Cu un vaccin ARN Mesager. Avem în țară în acest moment, pe stoc, 2,2 milioane de doze Pfizer BioNTech și 1,2 milioane de doze Moderna."


 

Cine se poate vaccina?

"Fie că ne-am vaccinat prima dată cu Pfizer BioNTech, cu Moderna sau cu AstraZeneca, ne vom vaccina cu doza 3 cu un vaccin produs prin tehnologia ARN Mesager.Te poți vaccina cu orice vaccin ARN Mesager. Deci dacă ne-am vaccinat cu Moderna, ne putem vaccina cu Moderna sau cu Pfizer BioNTech, însă recomandarea noastră va fi pentru același tip de vaccin. Vorbim de Pfizer și de Moderna. Dacă cineva dorește din diferite motive să facă un switch, poate să facă fără probleme.

Dacă ne-am vaccinat cu AstraZeneca, care nu este produs printr-o tehnologie ARN Mesager, ne vom vaccina cu a treia doză alegând unul dintre cele două cu tehnologia ARN Mesager – Pfizer sau Moderna."

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni