Stand Up împotriva hărțuirii stradale

La Măruță, Andreea Esca și Adela Alexandru, expertă în egalitate de gen la Centrul FILIA,  au venit să discute despre inițiativa care spune "Stand Up" (Ridică-te) împotriva hărțuirii stradale. 

În video-ul alăturat, vedeți cum susțin cele două măsurile menite să protejeze femeile. 

Adela Alexandru, expertă în egalitate de gen la Centrul FILIA: "E bine că vorbim, ca să înțelegem  ce e asta. Când vorbim despre, vorbim despre o formă de violență de gen și o formă de discriminare. (...) Este un comportament care poate fi exprimat în mod fizic, verbal, nonverbal, cu conotație sexuală, care generează un disconfort."
 
Andreea Esca: "Noi trebuie să vorbim despre niște limite. Nu trebuie să exagerăm în niciun sens. Nu trebuie să nu mai existe bărbașii care spun că ai niște ochi foarte frumoși, te-ai îmbrăcat foarte frumos, felul în care o spui contează."
 


 

Inițiativa are la bază un studiu social global care a investigat fenomenul hărțuirii stradale la scară largă, în diferite culturi, și care a dezvăluit cifre alarmante: 80% dintre femeile intervievate au experimentat hărțuirea în spații publice, iar dintre acestea, 1 din 5 femei erau minore.
 
Mai mult, studiul a arătat că principalul motiv pentru care oamenii nu intervin atunci când asistă la un act de hărțuire este acela că nu știu ce au de făcut – 86% dintre respondenți au declarat că nu au știut cum să reacționeze în asemenea situații. Rezultatele studiului au confirmat nevoia urgentă de a răspunde și de a combate hărțuirea stradală, prin oferirea unor instrumente adecvate.


FOTO: CAPTURĂ EMISIUNE 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni