• Emisiuni
  • La Măruță
  • Sofia Vicoveanca, despre tradițiile pascale din inima Bucovinei și copilăria plină de greutăți

Sofia Vicoveanca, despre tradițiile pascale din inima Bucovinei și copilăria plină de greutăți

Sofia Vicoveanca este o emblemă a muzicii populare românești și a fost supranumită Privighetoarea Bucovinei. Artista împlinește 80 de ani în toamnă, dintre care „62 de ani sunt de cântec”, așa cum îi place ei să spună.

Solista a fost invitată în platoul emisiunii La Măruță, unde a depănat amintiri din copilăria încercată de greutăți. 

“Cum era Paștele în copilărie?” a întrebat-o Cătălin Măruță. “De ce vrei să-mi strici ziua?”, i-a răspuns artista. Sofia Vicoveanca a povestit că în copilărie a suferit mult. 

“Eu am văzut lumina dincolo de sârma ghimpată. Copilăria mea a fost tristă...eu și mama ne-am refugiat la o mătușă la Vicovu de Sus. (...) Tata a plecat la război, a rămas prizonier la ruși, iar mama m-a pregătit pentru lumea satului. Știu să mulg vaca, știu să țes covoarae, știu să fac tot. Doar că Dumnezeu a hotărât altceva ptentru mine ... să umblu o viață întreagă cu traista în băț cum zic eu. Mama a fost luată puțin prin surprindere și supărată, zic eu. Tata venise din prizonierat, apăruseră și frații mei, iar eu eram mâna ei dreaptă. Eu doar nu i-am alăptat pe frații mei. Și am plecat în lume. Mătușa mea a hotărât. Tu trebuie să pleci în lume. Să nu mănânci pâine de la coada sapei... așa mi-a zis ea”, a povestit doamna cântecului popular. 

Mai multe detalii în materialul VIDEO de mai sus

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni