Rețetă MasterChef: Paste cu piept de rață și Pandișpan cu mălai și creamă de fistic

01 Noiembrie 2019, 10:22

Autor: Ionela Lupu

 

 

Rețeta Raluca

Ingrediente:

Spaghete integrale

Piept de rată

Roșii cherry 6 buc

Baby zucchini 2 buc

Ceapă salota 1 buc

Usturoi 1 cățel

Roșii uscate 3-4 buc

Vin porto 100 ml

Andivă 1 buc

Busuioc, oregano și salvie proaspete

Pecorino româno

Sare, piper, scorțișoară

Mod de preparare:

Se pune rată în tigaie cu pielea jos, așteptăm să scadă din grăsime, după 3-5 min îi dăm față pe toate părțile și o băgăm la cuptor 4-6 min , depinde cât este de mare pieptul de rată. Apoi îl scoatem și îl lăsăm pe farfurie la odihnit...

Paștele:  punem apă și puțînă sare la fiert, după ce încep să fiarbă adăugăm paștele și le lăsăm exact cât scrie pe ambalaj. După care le punem la scurs. Punem în tigaie puțîn ulei, adăugăm ceapă tocată mărunt și o lăsăm până începe să se facă aurie.

Adăugăm usturoi, după care roșii cherry, apio, busuioc, rozmarin, dovlecel, ciuperci, scorțișoară, ardei sau alte legume după preferință. La final punem 100ml de vin și lăsăm puțîn să scadă, după care adăugăm paștele le lăsăm circa 1 min. Poftă bună!

Rețeta Andrei

Ingrediente:

Spaghete integrale

Piept de rată

Roșii cherry 6 buc

Baby zucchini 2 buc

Ceapă salota 1 buc

Usturoi 1 cățel

Roșii uscate 3-4 buc

Vin porto 100 ml

Andivă 1 buc

Busuioc, oregano și salvie proaspete

Pecorino româno

Sare, piper, scorțișoară

Mod de preparare:

Paștele se fierb aldente, după cum scrie pe ambalaj. Avem grijă să rămână aldente și apoi le amestecăm cu sosul. Ceapă se celeste, se face reducție de vin, se adaugă apoi zucchini, roșii deshidratate și zahăr după gust, că să echilibreze aciditatea. Rosiil cherry se servesc coapte, la cuptor. Pieptul de rată se crestează pe partea cu pielea și se pune în tigaia neincinsa, apoi se pune la cuptor, la 180 de grade. Timpul diferă, în funcție de grosimea pieptului. 

Rețeta Wanda

Ingrediente:

Spaghete integrale

Piept de rată

Roșii cherry 6 buc

Baby zucchini 2 buc

Ceapă salota 1 buc

Usturoi 1 cățel

Roșii uscate 3-4 buc

Vin porto 100 ml

Andivă 1 buc

Busuioc, oregano și salvie proaspete

Pecorino româno

Sare, piper, scorțișoară

Mod de preparare:

Se pun spaghetele la fiert pt 8 minute în apă clocotită cu sare. Între timp se soteaza salota și usturoiul tăiate mărunt în ulei de măsline. Se adaugă roșiile cherry tăiate în jumătate, baby zucchini tăiat cubulețe și roșiile uscate tăiate mărunt și se soteaza până se înmoaie. Se adaugă vinul de porto, câteva frunze de ierburi aromatice (busuioc, salvie și oregano) și se lasă să se reducă. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat și o linguriță de pecorino româno ras.

Într-o tigaie rece de pune pieptul de rată crestat cu grăsimea în jos până se rumenește, se întoarce și se lasă 1-2 minute. După aceea se transferă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade și se lasă 6 minute. Se scoate pieptul și se lasă la odihnit. În grăsimea de rată rămasă în tigaie se soteaza andivă curățată , tăiată în jumătate și frecată cu puțînă scorțișoară până devine crocantă.

Se scurg paștele și se rezervă 50 ml de apă de la paște. Se adaugă paștele și apă în sosul de roșii cu vin porto și se lasă la fiert 1 minut. Pe o hârtie de copt într-o tavă se pune pecorino româno în strat subțire în formă de cerc și se lasă la cuptor până se rumenește puțîn și devine chips crocant.

Se montează preparatul... se răsucesc paștele pe un clește/penseta și se pun în farfurie alături de andivă crocantă peste care se așează pieptul de rată tăiat felii subțiri. Se decorează cu chipsul de pecorino și busuioc proaspăt tocat.




VIDEO PROTVPLUS.RO