Rețeta chef Hadad la Masterchef: Porumbel glazat în stil marocan

În cadrul emisiunii Masterchef de la PRO TV, chef Joseph Hadad a pregătit un fel de mâncare delicios. Urmăriți mai jos toate etapele preparării rețetei.

Ingrediente:

Porumbel întreg 2 buc 

Piept de pui 250 gr 

Cous cous 100 gr 

Ananas proaspăt  150 gr 

Alune de pădure 15 gr 

Ciuperci king oyster 120 gr 

Ouă 1 buc 

Unt 60 gr 

Smântână lichidă 60 ml

Sparanghel 40 gr 

Smochine proaspate 3 buc 

Fructe deshidratate (prune, caise, smochine)

Morcov galben 2 buc 

Morcov mov 2 buc 

Ceapă 50 gr 

Vin roșu 250 ml 

Coriandru boabe 2 gr 

Cimbru 3 gr 

Nucșoara 2 gr 

Anason  stelat 1 buc 

Scorțișoară baton 1 buc 

Cuișoare 1 buc 

Șofran 1 pliculeț 

Miere 30 gr 

Ulei masline 60 ml 

Bicarbonat – un vârf de cuțit

MOD DE PREPARARE

SOS PORUMBEL 

Într-o oală, adăugăm ulei măsline și 1 lingură de unt, oasele de porumbel și ceapa tăiată julien, fructele de pădure deshidratate, mierea de albine,cuișoarele, nucșoară, batonul de scorțișoara, anasonul,boabele de coriandru și șofranul. Amestecăm bine până ce ingredientele capătă o culoare maro închis. Stingem cu  vinul roșu și mai amestecăm 1-2 min. Adăugăm apă (supă de pui sau supă de legume). Se lasa la redus la foc mic până ce sosul devine lipicios. Când capătă consistența dorită, se strecoară.

CARNE PORUMBEL

Porumbelul se tranșeaza. Pieptul și pulpele de porumbel se dezosează. Pregătim umplutura la blender din: pieptul de pui tăiat bucăți mici, smântână lichidă, gălbenuș de ou, frunze cimbru, sare și piper după gust. Se blendează până devine o pastă.

Pe folie alimentara în strat dublu,se așaza pulpele de porumbel dezosate, asezonate cu sare și piper. Cu ajutorul poșului, în mijloc, punem pasta pregătită și începem să rulăm folia alimentară. Se închide la capete cu două noduri foarte strânse. 

Într-o oală cu apă caldă, la 80 de grade, introducem rulada timp de 7-10 min. Scoatem rulada și o lăsăm deoparte. 

Pieptul de porumbel se soteaza în unt și ulei de măsline. Într-un vas de cupru, se adaugă sosul strecurat, pieptul de porumbel și rulada, smochinele tăiate în 4 și se lasă la foc timp de 4-5 min. 

LEGUME SI FRUCTE

Morcovii se spală și se curăță. Se pun la fiert în apă cu sare timp de 5-6 min. 

Sparanghelul se curăță cu un decojitor, iar apoi i se taie cotorul 1 cm. Se pune la fiert în apă, cu sare și un vârf de bicarbonat. Când apa clocotește, se adaugă sparanghelul în apa și se lasă la fiert 2 minute. Se scoate și se pune imediat într-un bol cu apă cu gheață. Se lasă cc 5 minute. Se scoate și se tamponează cu prosop de hârtie.

Ciupercile king oyster, tăiate pe jumătate, sparanghelul verde, baby morcovii galbeni și mov se sotează în ulei de măsline și unt până ce capătă  o ușoară culoare aurie. 

Ananasul se decojește și se taie în bucăți pătrate de 1 mm și se sotează în unt.

COUS-COUS 

Într-o tigaie se adaugă ulei și un pahar de cous-cous, se amestecă continuu până ce se încălzește. Separat avem cantitate egală de apă clocotită, cu sare și piper.

Când avem cous-cous-ul cald, adaugăm apă clocotită, acoperim  tigaia cu un capac și oprim focul.

MOD DE PREZENTARE

Se așază  carnea de porumbel  pe mijlocul farfuriei.. Se așază sparanghelul verde, baby morcovii și ciupercile King Oyster de jur împrejur. Se pun bucățile de smochine peste carne. Cous-cous-ul se așaza în formă și se poziționează în lateral pe farfurie. Bucățile de ananas de jur împrejur, decorate cu alune de pădure. La final se adaugă sosul de porumbel. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni