• PRO TV
  • (P) Fă Rocada între o tablă obișnuită și o tablă magnetică, pentru o eficiență sporită!

(P) Fă Rocada între o tablă obișnuită și o tablă magnetică, pentru o eficiență sporită!

(P) Fă Rocada între o tablă obișnuită și o tablă magnetică, pentru o eficiență sporită!

"Pe vremea noastră", a celor trecuți de 30 de ani, atunci când spuneam cuvântul tablă, ne gândeam la peretele de sticlă, vopsit în negru sau în verde, pe care se scria cu creta albă și care se ștergea cu un burete îmbibat în apă.

Așadar, o imagine nu foarte plăcută, atât din punct de vedere estetic și igienic, cât și pentru că ne aduce aminte de zilele de școală, pe care nu foarte mulți dintre noi am iubit-o.

În prezent, însă, tablele clasice au fost înlocuite, în majoritatea școlilor, cu modele mult mai elegante de tabla magnetica. OfficeClass.ro, magazinul online de papetărie, birotică și mobilier de birou nr. 1 din România, îți pune la dispoziție peste 200 de astfel de modele. 

Acestea se împart în table magnetice clasice (Whiteboard), cu stand mobil, de sticlă, triptice și interactive, având dimensiuni între 30 x 40 de centimetri (0,12 metri pătrați) și 120 x 400 de centimetri (4,8 metri pătrați).

Aceste table magnetice au ramele din aluminiu sau lemn, o durată de viață între 7 și 25 de ani și o garanție între 1 și 25 de ani. Majoritatea au culoarea albă, însă există și modele cu nuanțe mai vii, precum portocaliu, roz, verde sau bleu. În ceea ce privește brandurile de la care provin tablele, majoritatea acestora sunt cunoscute la nivel internațional, precum Forster, Dahle, Herlitz, Magnetoplan, Sigel, Optima și Smit Visual Supplies.

În continuare, însă, vom vorbi despre o tablă magnetică provenită de la un producător cu un nume cel puțin interesant. Este vorba despre spaniolii de la Rocada, o firmă cu sediul în Barcelona.

Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, "a face o rocadă" înseamnă a schimba pe cineva (sau ceva) cu altcineva (sau altceva). Acest termen provine din șah, unde desemnează schimbul, care se face o singură dată pe partidă, dintre piesa regelui și unul dintre turnuri.

În oferta OfficeClass.ro, se regăsește tabla magnetică albă Rocada Skinwhiteboard. Aceasta are dimensiunile de 120 de centimetri x 80 de centimetri (0,96 metri pătrați), o structură din oțel cu grosimea de 0,7 milimetri și se remarcă prin finisări perfecte. 

Suprafața magnetică albă este lăcuită, fiind tratată special pentru rezistența la acțiunea acizilor și la zgârieturi. Dacă decizi să achiziționezi acest model, vei beneficia de o garanție de 2 ani.

De ce să alegi o tablă magnetică în detrimentul uneia obișnuite?

Răspunsul la această întrebare este unul evident pentru oricine a utilizat, de-a lungul timpului, ambele modele. În primul rând, tabla magnetică reprezintă o soluție mult mai "curată", întrucât nu se folosesc cretă (care produce praf) și bureți șiroind de apă (care fac mizerie atât pe suprafața de scris, cât și pe jos). În schimb, se utilizează markere nepermanente și bureți uscați, care sunt mult mai igienici.

În al doilea rând, o tablă magnetică albă poate fi utilizată atât în școli, cât și în săli de conferință, restaurante și hoteluri, având avantajul mobilității, mai exact al faptului că poate fi mutată oriunde.

Nu în ultimul rând, având în vedere că nu mai seamănă deloc cu "strămoșul" ei de culoare neagră, nici nu există riscul să fie asociată cu anii școlii și cu amintirile neplăcute din acea perioadă.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni