• PRO TV
  • O viață sănătoasă este o viață fericită

O viață sănătoasă este o viață fericită

O viață sănătoasă este o viață fericită

Sănătatea și fericirea merg mână în mână, dar, cel mai important este să știm cu exactitate cum putem combina aceste două lucruri esențiale.

Fie că aveți 40 sau 60 de ani, nu este niciodată prea târziu să începeți să aveți grijă de corpul dumneavoastră. Astfel, trebuie să luați măsuri de prevenție încă de pe acum, ca să vă puteți asigura o viață lungă, sănătoasă și mai ales fericită.

Atât din punct de vedere mental, cât și fizic, este crucial pentru a prelua controlul asupra sănătății dumneavostră.

Dar ce trebuie să facem în această privință? Iată câțiva pași esențiali:

Alimentația

În primul rând, trebuie să ținem cont de o alimentație sănătoasă. Știm că aceasta este cheia stării de bine. Potrivit statisticilor, o dietă echilibrată bogată în fructe și legume, proteine slabe, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și cereale integrale este ceea ce aveți nevoie pentru o energie optimă. De asemenea, este esențial să nu consumați alimente junk food. Hidratați-vă cu multă apă pe tot parcursul zilei. Consumați o varietate de alimente din toate grupele de alimente pentru a obține o serie de nutrienți care să vă energizeze pe tot parcursul zilei. Optați pentru fructe și legume proaspete sau congelate, în special legume cu frunze verzi închise la culoare și broccoli, dense în nutrienți, precum și legume portocalii, inclusiv morcovi și cartofi dulci. Încercați să consumați zilnic cantitărți moderate de cereale integrale, pâine, orez sau paste făinoase. La urma urmei, într-o oarecare măsură, sunteți cu adevărat ceea ce mâncați.

Râdeți cât mai mult

Râsul are atât de multe beneficii. Urmăriți filme amuzante, emisiuni de televiziune, întâlniți-vă cu oameni care sunt pozitivi și fericiți. Încercați să stați departe de negativitate. Conectați-vă cu persoane care radiază pozitivitate și care au interese similare vă va entuziasma și vă va energiza. Fiți selectivi în ceea ce privește compania pe care o păstrați.

Evitați consumul de alcool în exces

Consumul excesiv de alcool este mai rău decât un consumator obișnuit. Să vă răsfățați cu cantități uriașe de alcool după o pauză îndelungată vă supără și vă dăunează organismului - renunțați la asta. Același lucru este valabil și pentru dietele extreme.

Citește continuarea AICI

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni