• PRO TV
  • Noi reguli pentru postările din Facebook și Instagram în care femeile își arată sânii

Noi reguli pentru postările din Facebook și Instagram în care femeile își arată sânii

Noi reguli pentru postările din Facebook și Instagram în care femeile își arată sânii

Reprezentanții Facebook și Instagram au revizuit politica privind nuditatea, în încercarea de a ajunge la un compromis în ceea ce privește o practică des întâlnită în mediul online. 

Cele două rețele sociale și-au schimbat comportamentul în ceea ce privește aceeptarea postărilor care vin de la femeile care își expun nurii în mediul online. Totul a pornit de la modelul plus-size de culoare Nyome Nicholas-Williams, care s-a plâns că o serie de fotografii postate de ea pe Instagram, în care își „strângea” sânii cu ajutorul brațelor, au fost îndepărtate.

În același timp, susține Nyome, postări similare ale unor femei albe erau încă acceptate.

Față de cele semnalate, reprezentanții Instagram au reacționat luni, apreciind că nu au procedat corect în ceea ce o privește pe tânără. Totodată, aceștia au luat decizia de a permite postarea oricăror fotografii/imagini în care femeile își „îmbrățișează sau își țin sânii în mâini”.

Vor fi interzise postările în care femeile își strâng sânii „cu degetele îndoite” sau în cazul în care, prin acțiunea de „prindere”, sânii își shimbă forma, informează Busines Insider

Cine e Nyome Nicholas-Williams

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nyome Nicholas - Williams (@curvynyome) on

Nyome Nicholas-Williams e o britanică de 25 de ani, fotomodel și vedetă pe Instagram. Născută la Londra, tânăra are origini dominicane și jamaicane. În luna august a acestui an a demarat o campanie în mediul online, care a primit numele #IwanttoseeNyome.

La câteva minute de la urcarea pozelor pe Instagram, ele au fost cenzurate de rețeaua socială, pe motiv că nu respectă standardele comunității privind nuditatea. Însă, femeia s-a considerat discriminată pe criterii rasiale și a trimis o plângere.

„Milioane de fotografii ale unor femeie slabe, albe, pot fi găsite pe Instagram în fiecare zi. Dar o femeie grasă și de culoare, care își glorifică trupul, este interzisă? A fost șocant pentru mine. Am simțit că am fost redusă la tăcere”, a declarat Nyome.

Femeia a primit un răspuns direct de la reprezentanții Facebook și Instagram, care au comunicat public noile reglementări. 

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni