• PRO TV
  • Nicu Bocancea celebrează Sărbătoarea Floriilor prin construcții florale urbane

Nicu Bocancea celebrează Sărbătoarea Floriilor prin construcții florale urbane

Nicu Bocancea celebrează Sărbătoarea Floriilor prin construcții florale urbane

Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist român pe plan international, celebrează apropierea sărbătorii de Florii cu un #manifestpentrunormalitatesifrumos pe care l-a denumit #floripentruflori, in cadrul căruia creează metafore urban-florale din florile care și-au împrumutat numele oamenilor.

Campania are 14 episoade zilnice, iar fiecare construcție creată din florile care dau nume românilor încearcă să înfrumusețeze Bucureștiul sau să transmită mesaje sociale puternice. Narcisa, Camelia, Margareta, Anemona, Sânziana, Hortensia, Roza, Crenguța, Violeta, Jasmin sunt parte dintre sărbătoritele zilei de Florii, dar și personajele principale ale filmului campaniei create de Nicu Bocancea, master florist international, împreună cu echipa sa de floriști.  

„Florile sunt inspirația, motorul, sensul, obiectivul si terapia vieții mele și probabil al tuturor floriștilor din lume. Ziua Florilor este o sărbătoare foarte importantă pe care ne-am dorit să o celebrăm din dragoste pentru ele, pentru sărbătoriții zilei și pentru toți cei care iubesc normalitatea și frumosul. De obicei, în contrucțiile florale complexe se folosesc mai multe tipuri de flori. În #manifestul nostru #floripentruflori, ne-am propus să oferim rolul unic, puternic și principal, în fiecare zi, uneia dintre florile care și-au împrumutat numele și farmecul oamenilor și să dăm un mesaj social sau urban care să aducă zâmbete”, își explică Nicu Bocancea demersul metaforic. 

O inimă uriașă, așezată pe un trotuar de pe un bulevard central, formată din zeci de căni în care au fost plantate NARCISE a fost menită să oprească oamenii din fugal or zilnică, o elegantă CAMELIE, alături de bobocul ei, a fost așezată pe marginea lacului din Grădina Botanică pentru a sublinia unicitatea, puterea și frumusețea fiecărei persoane, un scaun banal a fost îmbrăcat în sute de MARGARETE și așezat în centrul Bucureștiului pentru a invita oamenii să-și ia răgazul zilnic pentru a aprecia frumusețea lumii. Delicatele flori de SÂNZIENE au fost împletite în multe coronițe prinse de crengile desfrunzite ale unui copac din centrul Bucureștiului pentru a invita oamenii la magie și vis, un buchet suav de ROZE și-a găsit culcușul în sufletul și în coșul de la bicicleta unei fete grăbite, iar 500 de fire de HORTENSIA, așezate într-o construcție uriașă pe o motoclicletă au oferit o inspirație despre cum se poate duce acasă la iubită sau soție un adevărat cavaler.

Nicu Bocancea a dus, în ziua sfântă de duminică, în liniștea curții Mănăstirii Stavropoleus un aranjament din ANEMONE albe care să spună prin frumusețea lor povești despre pace și Înviere, iar un cerc uriaș de 2 m diametru creat din CRENGUȚE de pomi fructiferi sălbatici și-a oglindit promisiunea roadelor, prinsă de un pod, în lacul din Parcul Bordei. Un candelabru urban creat din VIOLETE în eprubete sau o umbrelă din CRINI atârnată în fața unui bloc din Centrul Vechi al Bucureștiului sau o mână de flori de JASMIN așezate pe un pat de vegetație, toate au implorat soarele sa apară pe cer în această primăvară capricioasă, ca să întâmpine cum se cuvine Sărbătoarea de Florii. 

„În orice fel ne-am uita la ele, florile sunt superbe, însă în plus față de frumusețea lor, au parcă o putere a lor și doar a lor și o voce care, de multe ori, spune mai multe decât graiul omenesc. Fac parcă lumea mai bună, atrag priviri și atenția, semnalează nereguli, reacționează la energia negativă sau apasătoare din jur, aduc zâmbete și mesaje de mulțumire sau iubire oamenilor. Au o viață care atrage o plajă infinită de trăiri, așa că eu îmi doresc să le ofer câte o scenă pentru fiecare misiune pe care o au pe Pamant”, mărturisește Nicu Bocancea, pasionat de ele de mic, de când a copilărit în magazinul de flori al părinților săi care au o poveste de 50 de ani în istoria florilor din România.

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro

Vezi și: Hai să fim super! – Cătălin Moroșanu

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni