• Emisiuni
  • La Măruță
  • Nae Lazarescu a murit la varsta de 72 de ani. Actorul va fi inmormantat sambata, la Focsani

Nae Lazarescu a murit la varsta de 72 de ani. Actorul va fi inmormantat sambata, la Focsani

Nae Lazarescu a murit la varsta de 72 de ani. Actorul va fi inmormantat sambata, la Focsani

Actorul Nae Lazarescu a murit joi dimineata, la varsta de 72 de ani, a anuntat Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Comedie "Constantin Tanase".

Actorul Nae Lazarescu a murit joi dimineata, in locuinta sa, dupa ce miercuri seara a fost impartasit si spovedit.

Potrivit unor surse medicale, Nae Lazarescu avea o suferinta cronica la ficat si era in investigatii. Acesta mergea o data pe luna la Spitalul Fundeni din Bucuresti pentru analize medicale.

Nae Lazarescu spunea in iulie ca s-ar putea sa fie nevoit sa ia o pauza de la actorie, din cauza unor probleme de sanatate.

Actorul arata, intr-un interviu, ca a facut stand-up comedy de cand s-a nascut si ca a vrut neaparat sa lucreze la Teatrul "Constantin Tanase".

Nae Lazarescu va fi inmormantat sambata, la Focsani.

Nae Lazarescu s-a nascut pe 8 septembrie 1941, fiind cunoscut in special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alaturi de partenerul sau de scena, Vasile Muraru.

In perioada in care era student la ASE, Nae Lazarescu juca intr-un grup de teatru satiric, cu care participa la festivaluri de amatori, apoi a lucrat trei ani la Rapsodia Romana, la sectia de estrada.

Ulterior, vreme de aproape 50 de ani, a lucrat la Teatrul de Revista "Constantin Tanase", unde l-a cunoscut pe Vasile Muraru, iar cupletele interpretate de ei sunt memorabile.

Intr-un interviu acordat pentru site-ul Teatrului de Revista, Nae Lazarescu spunea ca a avut mai multe modele in cariera: "Am avut mai multe modele. Atunci Franta detinea crema comicilor. Bourvil, Fernandel, mai tarziu au aparut Jean Le Trevle si multi altii. Marcel Sardou, celebru critic de film, spune ca cel mai bun film trebuie sa il faca englezii, sa il finanteze americanii si sa il vada francezii".

De asemenea, vorbind despre rolurile in care a jucat, Nae Lazarescu spunea: "Toate rolurile imi sunt dragi, bineinteles ca am avut si "copii nereusiti", ca nu se poate altfel. Teatrul de revista este ca un ziar, un ziar vorbit. Textul de revista dureaza cel mai putin, se schimba imprejurarile".

"Genul teatrului de revista poate parea la prima vedere usor, dar, daca este luat in serios, este destul de dificil", mai afirma Nae Lazarescu in acelasi interviu.

Despre experienta cu televiziunea, Nae Lazarescu spunea ca a inceput sa faca spectacole cu ocazia diverselor sarbatori. "Stiu ca televiziunea era in Moliere. Acum, la ce sa ma duc? La mese rotunde cu capete patrate?! Toti stiu tot. Noi, studentii, aveam emisiune lunara. Aveam formatii una mai buna ca alta. La cuplete, pe noi ne acompania la pian Eugen Ciceu. Aveam cantareti buni. Era Dan Spataru, Pompilia Stoian, Anca Agemolu...".

Nae Lazarescu a jucat si in filme, printre care "Grabeste-te incet", "Santaj", "Baloane de curcubeu", "Casatorie cu repetitie" si "Viraj periculos". De asemenea, in animatia "masini", i-a dat voce personajului Clang.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni