• Emisiuni
  • La Măruță
  • Matei Mircea Bogdan, cel care l-a tratat la clinica de medicină hiperbară pe Petrică Mâțu Stoian a făcut declarații 

Matei Mircea Bogdan, cel care l-a tratat la clinica de medicină hiperbară pe Petrică Mâțu Stoian a făcut declarații 

Cazul decesului lui Petrică Mîțu Stoian ajunge pe mâna procurorilor. 

Anchetatorii au cerut necropsia, pentru a analiza o posibilă contraindicație pentru tratamentul cu camera hiperbară. 
 
La Măruță, de față cu prietenii îndurerați ai artistului, Cătălin Măruță a stat de vorbă cu doctorul Matei Mircea Bogdan, ce are competență în medicina hiperbară, este specialist în psihiatrie și l-a tratat pe artist cu această terapie. Acesta a declarat:
 
"Domnul Mâțu Stoian a sosit la amiază după o boală de Covid moderată. Starea generală era bună, a fost consultat, i s-a explicat care sunt etapele procedurii, i s-au luat parametrii vitali. Interesul nostru e să vedem dacă cineva poate tolera presiunea de la oxigen. Sunt înregitrări video care arată că domnul Stoian s-a simțit foarte bine în timpul tratamenului. S-a simțit foarte bine și după, a mers să mănânce.(...)" 

Ulterior primei sesiuni de terapie, starea lui Petrică Mâțu Stoian s-a înrăutățit, a fost dus la spitalu Oravița, unde i s-a administrat un tratament. S-a simțit mai bine, a vrut să se întoarcă la clinică, dar a fost redirecționat la Spotalul Reșița din prudență, Ulterior, a decedat. 



 
Eu îmi explic că moartea a survenit pe baza tratamentului anticoagulant. (...) Domnul Enceanu a făcut o singură sesiune de tratament. (...) Pentru acest tip de trataent sunt pacienți cu afectări mult mai mari care au fost supuși la acest tratament și acum sunt bine.(...) Am înțeles de la dânsul că a făcut un test Covid-19. Noi nu i-am făcut unul pentru că nu am avut timp. (...) E posibil să se fi decompensat și celelalte situații. (...) Momentan este cea mai bună cameră cu oxigen hiperbaric și singura reglementată. "

Legat de faptul că se investigează dacă Petricu Mâțu Stoian a avut contraindicații legat de folosire camerei hiperare, medicul a spus că la testele efectuate nu s-a depistat că ar exista o contraindicație printre problemele de sănătate pe care le avea cântărețul. 

Vedeți mai multe declarații în video-ul atașat acestui material

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni