• PRO TV
  • Mark Zuckerberg primește încă o lovitură. Ce se întâmplă cu Facebook în aceste momente

Mark Zuckerberg primește încă o lovitură. Ce se întâmplă cu Facebook în aceste momente

Mark Zuckerberg primește încă o lovitură. Ce se întâmplă cu Facebook în aceste momente

Fortune scrie că gigantul american se prăbușește pe bursă și că acțiunile au scăzut ieri cu 20%, chiar dacă compania a raportat rezultate record pentru trimestrul trecut. 

Fortune scrie că Facebook e în picaj pe bursă și că acțiunile au scăzut ieri cu 20%, chiar dacă compania a raportat rezultate record pentru trimestrul trecut și un profit de peste 5 miliarde de dolari, comparativ cu 4 miliarde pe trimestrul anterior. 

Acțiunile companiei au scăzut în contextul în care investitorii și-au exprimat public nemulțumirea față de evoluția numărului de utilizatori. Mai precis, segmentul de utilizatori SUA-Canada a rămas constant, în loc să crească, așa cum așteptau investitorii. Lucrurile stau și mai rău pe segmentul european, acolo unde Facebook a pierdut 3 milioane de utilizatori.

Astfel, în ciuda faptului că Facebook a raportat că veniturile au crescut cu 42% pe ultimul trimestru (ajungând la suma-record de aproape 14 miliarde de dolari), compania pierde o sumă uriașă. 

Ieri-seară, după închiderea Nasdaq și Dow Jones, acțiunile au scăzut cu 22%, adică aproximativ la 173,5 dolari per acţiune. Cu alte cuvinte, Mark pierde circa 150 de miliarde de dolari din capitalizarea de piață a companiei – de aproximativ 620 de miliarde de dolari. 

Facebook a avut mereu o performanță constantă pe bursă în ultimii an, singura scădere masivă fiind înregistrată în martie, când a avut loc scandalul Cambridge Analytica. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni