• Emisiuni
  • La Măruță
  • Mariana Fica: află secretul unei campioane care îmbină munca de zi cu zi cu premiile sportive

Mariana Fica: află secretul unei campioane care îmbină munca de zi cu zi cu premiile sportive

Mariana Fica are 28 ani, este din Târgu Jiu, dar locuiește în Bucuresti de 10 ani și are o viață de campioană. La propriu! Cu peste 120 de medalii!

La 5 ani, tatăl ei a dus-o la gimnastică, a practicat acest sport 6 ani apoi s-a apucat de atletism. Tocmai de aceea, face atletism de 19 ani, iar în paralel lucrează  în recuperare medicală ca și kinetoterapeut;
 
În primul an de juniorat la atletism, Mariana a avut cel mai bun rezultat din țară și a fost Campioană Națională la proba 800 de metri. De când a venit în București, pentru a putea să muncească în paralel, s-a apucat de proba 400 de metri.
 



În tot ce a făcut, s-a dovedit o campioană: în 2012 s-a apucat de Facultatea de Kinetoterapie. Dimineață făcea antrenamente, apoi mergea la cursuri la facultate, iar la amiază făcea voluntariat la o clinică. Tot ce a câștigat din sport și din concursuri a investit în cursuri de recuperare medicală.
 
Azi, Mariana face parte din lotul național de seniori, proba 400 de metri garduri. A luat locurile 2,3,4 la campionatul național, dar cel mai notabil i se pare un loc 4 deoarece atunci când a participat era accidentată. Și chiar în această duminică, pe 26 februarie, participă la un campionat național.
 
Află secretul unei campioane din VIDEO-ul atașat


FOTO: MARIANA FICA

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni