• PRO TV
  • Marea Britanie ia măsuri anti coronavirus ca în vreme de război: se așteaptă ca 80 % din populație să se îmbolnăvească

Marea Britanie ia măsuri anti coronavirus ca în vreme de război: se așteaptă ca 80 % din populație să se îmbolnăvească

Marea Britanie ia măsuri anti coronavirus ca în vreme de război: se așteaptă ca 80 % din populație să se îmbolnăvească

Marea Britanie are una dintre cele mai controversate strategii în lupta anti-coronavirus. Specialiștii sunt de părere că britanicii merg pe „imunizarea colectivă” și nu iau măsuri atât de drastice, cum ar fi închiderea școlilor. Totuși, la peste 1300 de cazuri raportate și 35 de decese pe 16 martie, presiunea pusă pe oficialii britanici este mare. Se preconizează că în curând măsurile se vor înăspri și în Regatul Unit. Deși până acum nu s-au interzis prea multe lucruri, se face un apel la populația în vârstă din Marea Britanie: să stea închisă în case timp de 4 luni! 

Deși oficial sunt peste 1300 de cazuri de coronavirus în UK, de curând oficialii britanici au anunțat că numărul real al acestora ar putea fi chiar de 10.000. Motivul? În Marea Britanie nu se fac teste de coronavirus decât dacă ajungi în stare gravă la spital și ești internat. 

Persoanele de peste 70 de ani, rugate să rămână în izolare timp de 4 luni

Premierul britanic, Boris Johnson, le va cere tuturor persoanelor de peste 70 de ani să rămână în izolare strictă acasă sau în casele de îngrijire timp de patru luni, ca parte a noilor măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului.

Guvernul urmează să mobilizeze eforturi ca "în timp de război" în următoarele 5 până la 20 de zile, între care planuri de izolare a persoanelor în vârstă timp de patru luni. Alte măsuri planificate au inclus rechiziţionarea forţată a hotelurilor, spitalelor private şi a altor clădiri pentru a fi folosite că spitale temporare.

Pub-urile, restaurantele şi barurile ar putea fi, de asemenea, obligate să se închidă. Vor fi închise şi instituţiile de învăţământ din Marea Britanie.

Toate aceste măsuri sunt pregătite de Boris Johnson, ministrul sănătăţii Matt Hancock, ofiţerul medical Chris Whitty şi consilierul ştiinţific principal Sir Patrick Vallance, pentru a proteja viaţa britanicilor pe fondul epidemiei de coronavirus.

Primul ministru a fost puternic criticat pentru modul cum a abordat epidemia de coronavirus până în prezent, mulţi experţi susţinând că nu a mers suficient de departe pentru a opri răspândirea virusului.

Previziuni legate de coronavirus: NHS a lansat cel mai sumbru scenariu, cu 8 milioane de britanici spitalizați

Într-un document pe care ziariștii de la The Guardian susțin că l-au văzut, NHS, sistemul de asistență medicală de stat în Regatul Unit, preconizează că această criză medicală va dura în UK până în primăvara lui 2021 și că 8 milioane de britanici ar putea ajunge la spital.

„Este de așteptat ca până la 80 la sută din populație să fie infectată cu Covid-19 în următoarele 12 luni și până la 15 la sută ar putea ajunge în spital”, ar scrie în documentul secret.


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni