Lili Sandu a recurs la alcool în timpul depresiei postnatale! Ce spune doctorul Cristian Andrei despre mărturisire?

19 Mai 2022, 16:53


	Lili Sandu a recurs la alcool în timpul depresiei postnatale! Ce spune doctorul Cristian Andrei despre mărturisire?

La Măruță, doctorul Cristian Andrei a discutat din punctul de vedere al specialistului despre depresia postnatală.

A urmărit o parte din mărturisirile făcute de Lili Sandu la Vorbește lumea în legătură cu acest subiect și a comentat pe marginea acestora. Lili Sandu și iubitul ei, Silviu Țolu, au devenit părinți în urmă cu doi ani, atunci când artista nici nu mai spera la această minune, în condițiile în care, în urmă cu ceva timp, la 29 de ani, a fost diagnosticată cu pre-menopauză și i s-a spus că cel ma probabil nu are șanse la maternitate. 


 

Deși bebelușul i-a adus multă fericire, a întâmpinat și greutăți să se adapteze la viața de mamă:

"În cazul meu, alcoolul a fost un refugiu. Acum, a nu se înțelege că l-am dus la extrem, nu încurajez, depinde de fiecare mamă, dar acolo, un strop, pe podeaua băii, când nu mai poți. Eu știam, din ce am auzit, că nu va fi doar cu lapte și miere și beatitudine. Pentru mine primul an de maternitate a fost un carusel al emoțiilor pe care nu știam că le voi avea. Mi-a fost greu să mă regăsesc. Nu puteam să-mi contorizez emoțiile. Nu înțelegeam clar iubirea aia de care îmi spuneau toți înainte să nasc."

Vedeta a mai povestit:

"Totul se învârtea în jurul copilului. Mă spălam pe păr la două săptămâni. La început mi-a fost rușine să vorbesc și prezentam pe Instagram o viață perfectă. Mi-a fost foarte greu, comunitatea mea a reacționat și femeile mi-au dat putere. Și spuneam: asta simt. Am anxietate. Îmi vine să mă târăsc ca un șobolan. Nu mă recunosc", a completat vedeta."

În legătură cu toate acestea, specialistul Cristian Andrei afirmă:

Dr.Cristian Andrei: "Nu toate mamele pățesc așa ceva, unele au așa, ca un fel de călătorie plăcută, depinde ce le-a spus mama lor despre sarcină, nașterea o să te doare, o să vezi tu, așa cum se laudă bărbații cu armata, așa se laudă femeile cu nașterile și uneori te sperie experiența unei femei cu experiență. E important să fii pregătită pentru așa ceva, pentru că nu e de așteptat! În depresia peripartum, există această probabilitate să fie mama mai deprimată. Odată pentru că este contelația hormonală, pentru că de exemplu prolactina, esențială pentru sarcină și alăpare  produce un pic de depresie de felul ei; există și o încărcătură genetică, dacă la prima sarcină ai avut așa ceva e bine să iei puțin tratament sau puțină psihoterapie. (...) Și în cazul bărbaților și în cazul femeilor, când e vorba de asta, e un fel de tratament pentru o depresie cronică, discretă, care s-a instalat cu ceva timp în urmă." 

FOTO: LILI SANDU INSTAGRAM

ȘTIRI SIMILARE

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies