• PRO TV
  • "Gambitul damei", serialul momentului pe Netflix. De ce merită să-l urmărești

"Gambitul damei", serialul momentului pe Netflix. De ce merită să-l urmărești

"Gambitul damei", serialul momentului pe Netflix. De ce merită să-l urmărești

Gambitul damei (The Queen’s Gambit) se află în top 10 cele mai urmărite seriale de pe Netflix și dacă te întrebi de ce este atât de urmărit, ei bine, sunt o mulțime de motive.

Gambitul damei” se află în top 10 din 25 octombrie, la două zile de la lansare. Dacă nu îl urmărești încă, pun pariu că cineva ți-a spus că ar trebui să o faci.

Nu te-ai aștepta ca un serial sau un film despre șah să te captiveze, dar “Gambitul damei” este mai mult de atât. Miniseria „Gambitul damei”, este bazat pe un roman al lui Walter Tevis din 1983, și spune povestea lui Beth Harmon, o fată care a rămas fără părinți și, astfel, ajunge la orfelinat. Aici descoperă pentru prima oară șahul și ajunge să aibă chiar o obsesie pentru acest joc. 

Ajutată de medicamente care dau halucinații, Beth, interpretată de Isla Johnston, apoi Anya Taylor-Joy, ajunge să proiecteze cu ajutorul minții, în tavan, tabla de șah. De aici începe povestea ei, de la pasiunea pe care a dezvoltat-o pentru șah, într-un subsol.

Acțiunea se desfășoară între anii 1950 – 1960, în timpul în care femeile erau desconsiderate, mai ales în lumea șahului, despre care se spunea că este doar pentru bărbați. Harmon reușește să înfrângă aceste bariere puse de societate și ajunge să participe la cele mai mari concursuri de șah. Miniseria "Gambitul damei" este disponibilă pe Netflix și are 7 episoade. 

Sursă foto: netflix.com

Vezi și: TikTok te învață cum să îți petreci timpul în pandemie

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni