• PRO TV
  • FOTOREPORTAJ Bucureștiul, o capitală „ca afară”: pustie, goală

FOTOREPORTAJ Bucureștiul, o capitală „ca afară”: pustie, goală

FOTOREPORTAJ Bucureștiul, o capitală „ca afară”: pustie, goală

După aproape o lună de stare de urgență, Bucureștiul este mai pustiu ca niciodată. Stațiile de monitorizare indică o îmbunătățire substanțială a calității aerului, performanță rară pentru capitala României.

Vreau o țară ca afară, vreau o capitală goală a devenit slogan în 2010 datorită trupei Vunk. Pentru prima dată de atunci, poate, am obținut ce ne-am dorit. Avem o capitală aproape goală, în care aerul e respirabil. Ca afară.

Luni, stațiile de monitorizare a calității aerului din zona centrală a orașului erau pe „verde”, indicând concentrații de gaze nocive chiar și sub cele înregistrate în zilele de weekend. 

Dar, orașul nu a murit. Nici măcar nu doarme; robotește. Bucureștiul e, ca întotdeauna, un cuib de furnici. Doar că acum furnicile robotesc în interior: furnici-doctor, furnici-asistent, furnici-polițist, furnici-pompier, furnici-șofer. Mai sunt și furnicile-culegător, care fac piața dis-de-dimineață, în Săptămâna Patimilor, și furnicile-muncitor, care fac ca lucrurile să se învârtă încă. 

Sunt singurele care dau peste cap toată senzația de „capitală goală”. Și cred că este una dintre rarele ocazii când pe străzi poți vedea mai mulți pietoni decât mașini.

Vedeți mai jos câteva imagini din Bucureștiul zilelor noastre, Bucureștiul consemnat la domiciliu pe durata stării de urgență! AMR: 33 de zile.

Fotografii: PRO TV

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni