• PRO TV
  • Esti intr-o relatie cu persoana potrivita pentru tine? Specialistii in probleme de cuplu au aflat adevarul

Esti intr-o relatie cu persoana potrivita pentru tine? Specialistii in probleme de cuplu au aflat adevarul

Esti intr-o relatie cu persoana potrivita pentru tine? Specialistii in probleme de cuplu au aflat adevarul

Contrariile se atrag, fapt pentru care ar trebui ca persoanele in cautarea unui partener sa se intalneasca cu cineva foarte diferit de ele insele. Totusi, intr-o relatie este important si echilibrul in cuplu.

Contrariile se atrag, fapt pentru care ar trebui ca persoanele in cautarea unui partener sa se intalneasca cu cineva foarte diferit de ele insele. Totusi, intr-o relatie este important si echilibrul in cuplu.

Desi este celebra afirmatia potrivit careia persoanele total diferite se simt atrase unele de altele, specialistii in relatiile de cuplu spun ca este important ca persoana cu care va doriti o relatie sa aiba si un background asemanator, valori si obiective comune.

Exista sapte semne ca sunteti intr-o relatie cu persoana potrivita, potrivit huffingtonpost.com, citat de Mediafax.

 1. Temperamentul - Va intelegeti bine de cele mai multe ori sau el va irita prin actiunile sale in mod regulat? Va trece prin minte adesea ca partenerul ar trebui sa fie mai putin lenes sau ca ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a deschide gura? Trebuie sa stiti ca ceea ce vedeti cu ochiul liber la partener este in fapt ceea ce reprezinta el cu adevarat. Asa ca nu incercati sa ii schimbati personalitatea. Gasiti pe cineva al carui temperament sa fie compatibil cu al dumneavoastra.

2. Stilul de comunicare
- Sunteti o persoana directa sau mai putin directa in a transmite ceea ce este cu adevarat important pentru dumneavoastra? intr-o relatie buna, trebuie sa iti comunici necesitatile in mod regulat. Daca puteti comunica unul cu altul bine si intr-o maniera similara, aveti sanse mai mari sa aveti o relatie de cuplu reusita.

3. Prietenii si familia - Va face placere sa va intalniti cu prietenii si familia partenerului de cuplu? Cadeti cu usurinta de acord cu privire la timpul pe care sa-l alocati in acest sens? Daca acest lucru este un subiect sensibil in cuplul dumneavoastra, pe care nu il puteti rezolva cu usurinta, este foarte posibil sa se rasfranga in mod negativ asupra relatiei.

4. Stilul de viata (nutritie si sport) - Sunteti o persoana vegana, in timp ce el prefera sa manance Big Mac? Va place sa faceti sporturi nautice in weekend, in timp ce partenera prefera sa petreaca timp pe internet la sfarsitul saptamanii? Desi preferintele culinare pot parea un aspect minor intr-o relatie, trebuie sa va ganditi serios de cate mese puteti sa va bucurati impreuna. De asemenea, modul de petrecere a timpului liber va poate influenta intr-un mod semnificativ relatia. Daca nu va potriviti bine in aceasa zona, a stilului de viata, este posibil sa aveti multe incercari de depasit pe parcursul relatiei.

5. Aspectele financiare - Multi oameni isi cauta parteneri care sa le poata asigura siguranta financiara. insa in prezent, pe o piata financiara foarte instabila, securitatea economica nu este ceva pe care sa puteti conta. Astfel, un aspect mai important de luat in calcul de cei doi parteneri de cuplu este acela daca sunt uniti si dorinici sa fie responsabili cu propriile finante. Sunteti amandoi persoane generoase? Faceti amandoi acte caritabile? Banii se afla deseori in centrul certurilor din cuplu. Sunt mai simplu de depasit aceste probleme, daca impartasiti amandoi obiective si obiceiuri financiare asemanatoare.

6. Educatia - Partenerii care au un background similar in privinta educatiei, vietii si experientei profesionale au sanse mai mari sa se inteleaga in cuplu. Ei au mai multe in comun, sunt pe aceeasi lungime de unda si se pot intelege unul pe altul intr-un mod mai profund.

7. Intimitatea - Exista multe aspecte care se regasesc in aceasta categorie a intimitatii din cuplu, inclusiv romantismul si modul de etalare a afectiunii in public. Unele cupluri pot avea nevoi sexuale diferite, ceea ce poate duce uneori la manie si resentimente din partea unuia sau altuia dintre parteneri. Un lucru foarte important legat de intimitate este acela cu privire la frecventa si modalitatile de exprimare in dormitor.

Afla pe Mediafax ce poti face daca nu esti compatibil cu partenerul tau

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni