• PRO TV
  • Efectele nebănuite ale coronavirusului: doi pacienți bolnavi s-au trezit cu pielea neagră după ce au fost tratați

Efectele nebănuite ale coronavirusului: doi pacienți bolnavi s-au trezit cu pielea neagră după ce au fost tratați

Efectele nebănuite ale coronavirusului: doi pacienți bolnavi s-au trezit cu pielea neagră după ce au fost tratați

În luna ianuarie, doctorii Yi Fan și Hu Weifeng au fost infectați cu noul coronavirus în timp ce îi tratau pe pacienții din Wuhan în Spitalul Central din oraș.

În vârstă de 42 de ani, cei doi medici au fost colegi cu deja renumitul doctor Li Wenliang, cel care a fost primul cadrul medical care a anunțat că un nou coronavirus face ravagii în China. Din păcate, acesta a fost acuzat de autoritățile din țara sa că distribuie informații false în public și a fost arestat, însă după ce boala s-a răspândit pe întreg globul, autoritățile i-au cerut scuze public medicului. Din păcate, scuzele au venit prea târziu, deoarece Li Wenliang s-a îmbolnăvit de coronavirus, iar pe 7 februarie 2020 a murit.

Potrivit jurnaliștilor britanici de la Daily Mail, care citează Televiziunea Chineză de Stat, doctorii Yi Fan și Hu Weifeng au fost infectați pe 18 ianuarie și au ajuns în stare gravă, însă colegii lor au reușit să îi salveze, după aproximativ 40 de zile de luptă cu boala.

Doctorul Yi Fan se află în continuare internat în spital și le-a oferit jurnaliștilor chinezi un interviu zilele trecute, în cadrul căruia a dezvăluit că a fost conectat la mașini ECMO ce înlocuiesc funcțiile inimi și plămânilor prin pomparea de oxygen în sânge, aceasta fiind considerată o procedură brutală. Mai mult decât atât, el ar fi primit și un tratament care este ținut secret de doctorii chinezi, dar care i-a afectat vizibil pe cei doi pacienți.

După ce s-au vindecat, doctorii Yi Fan și Hu Weifeng s-au trezit că au pielea mai neagră decât atunci când au fost infectați cu noul coronavirus, iar colegii lor au afirmat că acest lucru s-a întâmplat din cauza unui dezechilibru hormonal al ficatului afectat de tratamentul secret pe care l-au folosit.

„Când mi-am recăpătat cunoștința și am văzut în ce stare mă aflu, m-am speriat. Am avut multe coșmaruri”, a spus Yi Fan.

capturi foto: China BeijingTV Entertainment Channel

Vezi și: Promo manifest #NEFACEMBINE, campanie PRO TV

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni