• Emisiuni
  • La Măruță
  • Durere fără margini la parastasul lui Petrică Mîțu Stoian. Sora artistului acuză medicii de neglijență 

Durere fără margini la parastasul lui Petrică Mîțu Stoian. Sora artistului acuză medicii de neglijență 

Interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă seara la spitalul din Reșița după ce a suferit un șoc septic. Medicii care l-au tratat susțin că acesta făcea terapie de recuperare post-Covid la o clinică privată. Contactată telefonic de către echipa La Măruță, sora artistului a adus acuzații grave medicului care l-a tratat pe cântăreț. 

Sora artistului Mîțu Stoian aduce acuzații grave la adresa medicului care se ocupa îndeaproape de terapia post-Covid pe care o efectua artistul. Conform femeii, aceasta a contribuit decisiv la înrăutățirea stării de sănătate a solistului de muzică populară și a dus la decesul timpuriu.

Invitat în platoul emisiunii La Măruță, medicul a încercat să răspundă acuzațiilor venite din partea familiei, însă sora artistuluie este hotărâtă să ducă cazul mai departe, în fața instanței judecătorești. 

Mîțu Stoian a ajuns la Spitalul Județean din Reșița cu o ambulanță după ce medicii clinicii private au observat că acesta începuse să scuipe sânge. 

„Pacientul avea fibrilație atrială, adică inima îi bătea neregulat dar cu un ritm ridicat. Are și insuficiență de valvă mitrală și erau toate motivele sa facă cheaguri, din cauza bolii fără covid. Lua tratament anticoagulant, dar din cauza faptului că a făcut o bronho-pneumonie post Covid a intrat în stare septică și atunci totul se dereglează destul de aspru.

La clinica privată unde era internat a observat că scuipă sânge, a chemat ambulanța și a fost adus la UPU Reșița. Pentru că avea saturație de oxigen mică s-a încercat să i se pună mască dar pentru că nu a suportat-o a fost transferat pe secția de ATI și a fost intubat“, a fost declarația oferită de către directorul medical al Spitalului Județean din Reșita. 

Sora lui Petrică Stoian susține că decizia fratelui de a face un tratamanet post-Covid la acea clinică privată a fost una neinspirată. „Am stat acolo cu el, i-am zis: Petrică, tu ești om puternic, nu trebuie să te lași. Dacă-mi spuneai din timp te duceam. (…) A regretat că s-a dus acolo, am văzut în ochii lui”, a mai spus sora cântărețului.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni