• Emisiuni
  • La Măruță
  • Dragoș Bucur, impresionat de povestea Casianei: “Fiecare ajutor înseamnă minute de viață pentru ea”

Dragoș Bucur, impresionat de povestea Casianei: “Fiecare ajutor înseamnă minute de viață pentru ea”

Povestea de viață a Casianei Biteș de la Românii au talent, dar și pasiunea ei pentru pictură au reușit să ajungă la sufletul multor români din țară, chiar și de peste hotare. 

Artista a reușit să impresioneze juriul în cel de-al doilea episod #RAT cu o pictură ce a depășit așteptările tuturor.

Operele ei sunt mai mult decât o serie de tușe de culoare desprinse dintr-un desen naiv. Sunt, de fapt, frânturi dintr-un suflet delicat și totodată curajos.

Casiana a pictat un portret pe scena talentelor, iar jurații au aplaudat-o în picioare. Concurenta de 16 ani a intrat în etapa următoare cu patru de DA.


Chiar dacă suferă de o boală rară care o impiedică să trăiască normal, Casiana iubește viața așa cum este. Cu bune și cu rele, copila îi mulțumește în fiecare zi Celui de Sus că poate să respire. “ZIlnic mă lupt cu gândul că mâine s-ar putea să nu mai fiu. De curând iau un tratament care mă ajută să respir, viața mea s-a schimbat radical. Înainte nici să râd nu puteam, dar acum parcă am mai mult curaj în mine. Cel mai mult îmi place să râd. Mie îmi place viața chiar dacă sufăr”, a spus cu multă emoție Casiana la în cel de-al doilea episod al emisiunii Românii au talent.

Tratamentul fetei consta lunar 24.000 de dolari și îi este vital. Boala rară de care suferă Casiana se numește fibroză chistică. Afecțiunea o împiedică să între în contact cu oamenii. În aceeași ordine de idei, izolarea ei constantă o ține departe de riscul de a contacta o altă boală care i-ar putea fi fatală, având în vedere și faptul că imunitatea ei este una deosebit de slabă.

Mama ei se luptă lunar pentru a strânge banii de tratament și cu greu reușește să facă față cheltuielilor. Femeia muncește chiar și în două schimburi pentru a-I asigura Casianei un trai cât mai decent.

Foarte multă lume s-a oferit să-I dea o mână de ajutor Casianei dupa ce a aflat povestea ei impresionantă la Românii au talent, iar Dragoș Bucur, unul dintre jurații emisiunii a spus că a fost atins profund de talentul și sensibilitatea concurentei. 

"Tot auzim despre donații, că trebuie să îi ajutăm pe ceilalți. În presă, la televizor, în online. Sunt peste tot mesaje legate de donații! Când e vorba despre un lucru relativ abstract parcă nu prea îți vine să dai atenție. Dar acum este vorba despre o fată pe care ați văzut-o la Românii au talent, îi știți povestea, o să o vedeți în continuare. Fiecare ajutor pe care îl pot da oamenii în continuare donând, înseamnă câteva minute de viață pentru Casiana. Gândiți-vă la lucru acesta", a spus Dragoș Bucur în emisiunea de azi, La Măruță.

"Înainte să reușim să îi procurăm Casianei acest tratament revoluționar, fiica mea spunea că vrea să moară. Tușea foarte mult și fiecare zi era o luptă. Dar nu am încetat să sper și am luptat cu toată puterea mea și iată că am reușit ce nu credeam că voi reuși. Fetița mea are acum o viață aproape normală. Nu mai are crize de tuse, râde și e plină de dorință de a face lucruri noi”, a mărturisit mama Casianei în emisiunea La Măruță.

Poți da și tu o mână de ajutor Casianei cu donație în contul asociației care îi poartă numele:

RO97 BTRL RONC RT0577697901 (lei)

Vezi mai multe în materialul video de mai sus.

Foto: Captură emisiune

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni