• Emisiuni
  • La Măruță
  • Dr.Mihail spulberă miturile legate de imunitate. Cum ne putem proteja de infecții

Dr.Mihail spulberă miturile legate de imunitate. Cum ne putem proteja de infecții

Doctorul Mihail Pautov a fost prezent în platoul emisiunii ”La Măruță”, pentru a oferi o scurtă lecție despre imunitate. Potrivit medicului, suplimentele artificiale nu ne ajută să fim mai rezistenți la infecții. 

Trebuie să mâncăm fructe și legume de toate culorile. Nu trebuie să fim neapărat atât de dogmatici și să avem niște liste cu minerale și vitamine. Dacă astăzi nu mănânci o anumită vitamină, tu o să ai rezerve din ce ai mâncat ieri. Cea mai simplă dietă este să mâncăm de toate câte puțin.”

Doctorul mai spune că o influență importantă asupra imunității organismului o are starea emoțională a omului: ”Ca să fie performantă imunitatea trebuie să avem gânduri pozitive, emoții pozitive, de empatie, de iubire cu toți ceilalți, de la asta să începem...”

În antichitate se considera că boala este un efect al unor gânduri rele pe care le avem. Ce fac gândurile astea? Aceste gânduri rele ajuns în creier..,invidie, răutate, bârfe, nemulțumirea constantă, asta îți dă stres, o presiune constantă, faci un fel de ciclu în care ești nemulțumit de ceea ce se întâmplă cu tine.”

Dr. Mihail a atis și tema privind răspândirea virusului Covid-19, explicând pe înțelesul tuturor cum îi ajută plasma pe bolnavii infectați cu coronavirus. 

Vezi în materialul video de mai sus ce sfaturi mai oferă medicul pentru întărirea sistemului imunitar

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni