• PRO TV
  • Donează pentru linia întâi | Peste 4 milioane de măști sanitare, achiziționate din donații

Donează pentru linia întâi | Peste 4 milioane de măști sanitare, achiziționate din donații

Donează pentru linia întâi | Peste 4 milioane de măști sanitare, achiziționate din donații

Nu mai puțin de 4.150.000 de măști sanitare, achiziționate în urma donațiilor efectuate de oameni și companii pe platforma Donează pentru linia întâi, sunt în curs de livrare către spitalele care tratează cazurile de Covid-19.

Donează pentru linia întâi este o platformă online de donații creată de 4 companiii românești de prestigiu pentru a ajuta spitalele din România. Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG au donat împreună până acum 4 milioane de lei și au lansat un apel public către toți românii să susțină cauza lor. 

Donațiile se pot face pe pagina www.emag.ro/doneaza, iar românii s-au mobilizat rapid, spun inițiatorii campaniei. Peste 4.000 de oameni au făcut donații în valoare de peste 350.000 de lei, bani care au fost folosiți pentru achiziția de măști sanitare profesionale pentru medicii din spitalele românești.

4.150.000 de măști au fost deja livrate și sunt în drum spre unitățile medicale care tratează pacienți cu Covid-19. 

Un nou transport cu 300.000 măști FFP2, destinate medicilor din prima linie, va ajunge în țară joi, 9 aprilie, cu o aeronavă Tarom transformată în cargo.

Conform îndrumărilor Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), în coordonare cu Ministerul Sănătății, medicii și personalul sanitar, polițiștii, armata și jandarmii, dar și alte grupuri care sunt expuse la riscul de a contracta virusul, vor intra în posesia măștilor în cel mai scurt timp. De distribuția lor se ocupă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Măști de protecție pentru medicii de familie

Medicii de familie vor intra în posesia a 1.121.800 de măști, iar asistenții sociali de la casele de copii, care se expun riscului de a contracta virusul, 1.000.000 de măști. 

Polițiștii, care în aceste zile veghează ordinea publică, vor beneficia de 700.000 de măști, iar Armata Română de 500.000 de măști. De asemenea, jandarmii vor intra în posesia a 260.000 de măști și polițiștii de la frontieră, care sunt printre primii care iau contact cu românii ce se întorc în aceste zile acasă din zonele “roșii”, câte 260.000 de măști, la fel și pompierii și salvatorii SMURD. În același timp, Inspectoratului pentru Imigrări și piloților militari li se vor livra câte 15.000 de măști.

Cele 4.150.000 de măști au fost aduse din Hangzhou, China, luni, cu un avion cargo. Următorul transport, efectuat cu un avion Tarom convertit în cargo, este așteptat mâine în țară cu 300.000 măști FFP2 destinate medicilor din prima linie. Avionul va efectua o cursă București - Shenzhen - București, traseu ce va fi repetat, probabil, de mai multe ori pe săptămână. 

În mai puțin de două zile de la lansarea platformei de către Mobexpert, Banca Transilvania, Bitdefender și eMAG, peste 4.000 de oameni din toată țara au făcut donații în valoare de peste 350.000 de lei. Companiile inițiatoare ale proiectului au donat fiecare câte 1.000.000 lei la startul campaniei. 

Toate donațiile sunt afișate transparent pe platforma www.emag.ro/doneaza/live. Pe această pagină sunt centralizate și toate informațiile despre produsele și beneficiarii către care au fost distribuite. 

Până acum au fost contractate peste 40 de milioane de măști, mănuși, combinezoane și peste două milioane de măști FFP2. Produsele ajung săptămânal în țară cu avioane cargo charter, inclusiv cu avioane Tarom transformate în cargo. 

Necesarul de produse este centralizat săptămânal de Departamentul pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Ministerul Sănătății. Pe baza acestui necesar se realizează distribuția către cei din linia întâi: spitale, DSP, Ambulanță, SMURD, Armată, Poliție, Jandarmerie.

Când facem bine, #nefacembine




Omer Tetik
, CEO Banca Transilvania: „Facem asta pentru România, facem asta pentru comunitățile locale, facem asta pentru toți românii. Pentru noi este un semn de speranță că patru companii reușim să cooperăm în momente de criză pentru binele comunității și abia aștept să ajungem la 4.000 de companii în proiect. Cooperarea și solidaritatea sunt cel mai important lucru acum, că să trecem cu bine criză medicală și să păstrăm societatea și economia într-o formă cât  mai bună, astfel încât oamenii să fie cât mai puțîn afectați. Curaj, România!”

Dan Șucu, Mobexpert: „Cu toții vrem să trecem peste această nenorocire și să ne reîntoarcem la viețile de dinainte. Dar să vrem nu este suficient! E nevoie ca fiecare dintre noi să facă ceva, oricât de puțin, pentru ca acest lucru să fie posibil.”

Florin Talpeș, CEO Bitdefender: „Bitdefender a oferit încă de la începutul pandemiei securitate informatică gratuită pentru toate instituțiile sanitare din lume pentru a le asigura activitate neîntreruptă și a le feri de atacurile inerente acestei perioade. Noi suntem doar unul dintre cei mulți din societatea civilă care pun umărul astfel încât să trecem cu bine, ca și comunitate, de o situație grea. Ne-am unit acum forțele cu alți întreprinzători pentru a găsi în afara țării și a distribui echipamente de protecție celor cărora le sunt atât de necesare, celor care sunt primii pe liniile frontului acum: cadrele medicale, polițiștii, jandarmii, armata. Umăr lângă umăr”.

Iulian Stanciu, CEO eMAG: „Această criză ne oferă oportunitatea să ne unim în susținerea celor care ne ajută. Avem speranța că vom trece cu bine peste acest moment, până atunci încercăm să îi ajutăm cât mai mult pe cei din prima linie, care se luptă cu această pandemie, astfel încât multe vieți să fie salvate și viața comunității să-și revină la normal”.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni