• PRO TV
  • Dana Rogoz – pictorita in timpul liber

Dana Rogoz – pictorita in timpul liber

Dana Rogoz – pictorita in timpul liber

Actrita Dana Rogoz si-a facut timp intre filmarile la serialul State de Romania si emisiunea De Suflet pe care o prezinta la ProTv International in fiecare sambata de la orele 20.30 pentru a aprofunda pictura, o pasiune pe care o are inca din copilarie.

Recent, ea a terminat un curs teoretic de Introducere in Istoria Artei si a devenit in acelasi timp un elev silitor al cursurilor practice de desen si pictura din cadrul Galeriei Basil, unde se pregateste sa treaca de la incepatori la urmatorul nivel. Dupa mai multe ore de desen in creion si carbune, acuarela, pastel, ulei si modelaj, Dana a decis sa continue, alegind sa-si perfectioneze tehnica picturii in ulei.
 

„Ma bucur foarte mult de timpul pe care il petrec la aceste cursuri, unde ma duc sa lucrez cu mare placere. Este foarte relaxant pentru ca aici vin fara vreo miza sau fara sa ma gandesc la rezultatul final, pot sa fac greseli si sa o iau de la capat si descopar ca este un exercitiu placut”, spune vedeta, care a mai cochetat cu aceasta zona artistica pe vremea cand era mica.

„In familia mea sunt multi oameni talentati, strabunica mea a fost pictorita si am crescut in casa cu tablourile ei pe pereti, iar fratele meu Radu a participat si a si castigat concursuri internationale de pictura. Eu am studiat din clasa I pina intr-a III-a cu aceeasi profesoara ca si a lui si chiar aveam la un moment un gand de a urma Liceul Tonitza. Insa, intre timp am inceput filmarile la Abracadabra si practic lucrurile au luat de la sine alt drum”, precizeaza Dana, care acum a facut o investitie serioasa in albume de arta si materiale de desen, urmind sa continue si acasa studiul in creion sau carbune.
 

Cu ocazia filmarilor la State de Romania, actrita a profitat de cele doua deplasari facute la Paris si a petrecut mult timp in muzeele de arta in special in cele legate de pictura, unde a inceput sa priveasca cu alti ochi exponatele deja stiute, mai ales din punct de vedere al formelor si al tehnicilor de lucru.

Pana la vara, cind planuieste o mica vacanta la Paris, Dana isi foloseste ideile legate de aceasta zona si in emisiunea „De Suflet”. In editia din 20 martie ii implica atit pe invitatii sai dar si pe romanii din intreaga lume sa participe la un subiect pe cit de distractiv, pe atit de creativ. Sub pretextul de a descoperi „ce meserie si-au dorit in copilarie si ce au ajuns sa faca” vedetele, Dana ii va ruga pe toti cei prezenti sa picteze pe o panza aceste aspiratii, iar apoi tabloul format va deveni un premiu pentru telespectatori.

Cei curiosi sa o vada la lucru in fata sevaletului nu trebuie decat sa acceseze site-ul www.perfecte.ro, unde, incepand de luni, 15 martie va fi postat un material exclusiv despre locul si maniera in care Dana isi petrece o parte din timpul liber si vor afla chiar de la ea ce beneficii ii aduce dezvoltarea acestei pasiuni.  
 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni