• PRO TV
  • Dana Popescu, medic de familie, este PRO Vaccinare: ”Am înțeles că este singura soluție pentru a reveni la o viață normală”

Dana Popescu, medic de familie, este PRO Vaccinare: ”Am înțeles că este singura soluție pentru a reveni la o viață normală”

Dana Popescu, medic de familie, este PRO Vaccinare: ”Am înțeles că este singura soluție pentru a reveni la o viață normală”

Începând cu luna mai, PROTV a lansat campania de conștientizare a importanței vaccinării împotriva Covid-19. Români din toate colțurile țării au ales să spună deschis poveștile pandemiei, așa cum sunt ele – reale, emoționante și pline de speranță.

În campania PRO Vaccinare, am cunoscut-o pe doamna doctor Dana Popescu, în vârstă 55 de ani, din Deleni, Iași. Ea este medic de familie și a vorbit despre experiența profesională, dar și personală în lupta cu virusul SARS-CoV-2. 

”Sunt medic vaccinat pe 4 ianuarie. Am fost încântată că vaccinul a venit mai repede decât se estima la începutul pandemiei. Am înțeles că este singura soluție pentru a reveni la o viață normală. Am cunoscut mulți bolnavi de Covid, cu forme diferite și n-am găsit un panaceu universal pentru a trata acești pacienți. Singura soluție este să prevenim îmbolnărirea”.

Dana Popescu spune că a trecut printr-un moment dificil atunci când soțul ei s-a îmbolnăvit. 

”Cel mai mult m-a motivat să mă vaccinez grija de a nu mă îmbolnăvi și nu neapărat pentru mine, cât pentru cei dragi și experiența extrem de traumatizantă pe care am avut-o când cei dragi mie au fost bolnavi”. 

Medicul a vorbit despre importanța unei informări corecte, din surse sigure, atunci când vorbim despre vaccinare. 

”Boala nu lasă imunitate mai mult de trei luni, chiar dacă a fost o formă serioasă. La formele ușoare nici mărcar 30 de zile nu ai garanția că ești imun. Vaccinul te păzește de formele severe ale bolii, te păzește într-o proporție semnificativă și de îmbolnăvire și șansa de a da la altul, cuiva drag, scade cu 90%”. 

Urmărește mai multe detalii în interviul de mai jos



Descoperă poveștile românilor PRO Vaccinare și pe www.protv.ro, dar și pe conturile oficiale de social media.

Tu pentru cine te vaccinezi?





Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni