• PRO TV
  • China ar fi putut opri pandemia de coronavirus dacă ar fi luat măsuri cu 3 săptămâni mai devreme. Ce spune un studiu

China ar fi putut opri pandemia de coronavirus dacă ar fi luat măsuri cu 3 săptămâni mai devreme. Ce spune un studiu

China ar fi putut opri pandemia de coronavirus dacă ar fi luat măsuri cu 3 săptămâni mai devreme. Ce spune un studiu

Un studiu realizat de specialiștii de la Universitatea Southampton din Anglia a demonstrat că dacă autoritățile chineze ar fi luat măsuri drastice cu trei săptămâni mai devreme ar fi redus numărul de cazuri de coronavirus cu 95%, implicit răspândirea sa geografică.

Cercetătorii au arătat că dacă ar fi acționat cu două săptămâni mai devreme, ar fi scăzut numărul de infectări cu 86 %, iar cu o săptămână mai devreme cu 66  %.

Studiul a mai arătat și faptul că, în lupta împotriva COVID-19, sunt extrem de importante detectarea virusului prin testare, izolarea celor infectați și distanțarea socială. Specialiștii susțin că în China ar trebui păstrată regula distanțării sociale în următoarele luni, pentru a nu risca apariția unui nou val de cazuri de coronavirus.

Studiul a apărut pe fondul creșterii tensiunii politice dintre China și Statele Unite. Ministrul de Externe al Chinei a sugerat că armata americană ar fi adus Covid-19 în țara lor, în vreme ce Doland Trump s-a referit la coronavirus cu termenul „virusul chinezesc”.

Mulți sunt de părere că autoritățile chineze au intervenit prea târziu după ce au descoperit existența noului coronavirus. Există și suspiciunea că oficialitățile au ținut chiar secret acest lucru la început. De abia la o lună după ce s-a descoperit primul caz de coronavirus în China, a intervenit președintele cu o serie de restricții.


Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni