• PRO TV
  • Ce șanse are România să ia un Oscar. Opinia unui expert în publicitate

Ce șanse are România să ia un Oscar. Opinia unui expert în publicitate

Ce șanse are România să ia un Oscar. Opinia unui expert în publicitate

Pentru ediția 2021 a Premiilor Oscar, România are șanse să fie reprezentată de cel puțin două filme documentare: ”Colectiv”, în regia lui Alexander Nanau și ”Acasă”, în regia lui Radu Ciorniciuc. Filmul selectat va fi anunțat în jurul datei de 2 noiembrie 2020. 

Recent, în cadrul American Independent Film Festival, a avut loc o discuție cu Ryan Werner, expert în promovarea filmelor pentru premiile Golden Globes și Oscar. Ryan Werner a lucrat, printre altele, la Parasite, filmul premiat cu Oscar pentru cel mai bun film anul acesta. În ce privește filmele românești, anterior expertul și-a adus contribuția la promovarea filmelor: 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, Bacalaureat ale lui Cristian Mungiu și La Gomera, în regia lui Corneliu Porumboiu.
Pentru ediția 2021 a premiilor Academiei Americane de Film, lucrează pentru promovarea filmului românesc Colectiv, regizat de Alexander Nanau.
Anul acesta s-au făcut unele dintre cele mai radicale schimbări la categoria Cel mai bun film internațional / într-o limbă străină (...) O parte din aceste schimbări s-au produs în urma celui mai mare scandal la categoria filmelor într-o limbă străină care a avut loc în ultimii ani, atunci când, în 2008, 4 luni, 3 săptamâni și 2 zile nu a ajuns pe lista scurtă pentru Oscar, după ce câștigase aproape toate premiile posibile în acel an”, spune expertul.

El consideră că este nevoie de o strategie și de o echipă inovativă, implicată și capabilă să facă un lobby eficient: „Cred că acum există o deschidere mai mare și sunt optimist în privința șanselor pentru un Oscar pentru România” – a concluzionat Ryan Werner. 

Vezi și: Cristi Bozgan dezvăluie secretele din Ferma. Orășeni vs. Săteni - Trending Review cu Daragiu - Episodul 38



 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni