• PRO TV
  • Cât te costă distracția de vară în 2022? Variante pentru orice tip de budget (P)

Cât te costă distracția de vară în 2022? Variante pentru orice tip de budget (P)

Cât te costă distracția de vară în 2022? Variante pentru orice tip de budget (P)

Sezonul cald este foarte aproape de start, deja vremea s-a încălzit considerabil. Începând cu luna aprilie, se poate spune că primăvara este cu adevărat în țara noastră, iar planurile de vară trebuie realizate în cel mai scurt timp, pentru a profita inclusiv de prețuri de tip early booking la diverse servicii turistice și legate de divertisment. Este ideal să îți pregătești deja un buget pentru distracția din vara 2022. În funcție de posibilități, poți opta pentru variante diverse, în țară sau / și în străinătate.

Probabil că foarte mulți români plănuiesc pentru sezonul cald participarea la cel puțin un festival de muzică. Oferta este generoasă, căci se vor organiza festivaluri precum Untold, Neversea, Electric Castle sau Summer Well. Multe alte inițiative au fost deja anunțate pentru iubitorii de orice gen de muzică. De asemenea, se poate asista la concerte ale unor artiști de renume. Astfel de forme de distracție au un cost de cel puțin câteva sute de lei doar pentru participare. În cazul festivalurilor, dacă includem cazare, transport și buget pentru alte cheltuieli locale, se poate ajunge și la câteva mii de lei / persoană.

Cea mai atractivă opțiune de distracție de vară rămâne vacanța la mare. Pe litoralul românesc, la început și la final de sezon, se poate găsi cazare și la sub 100 lei / cameră dublă în stațiuni precum Costinești, Eforie Sud, Eforie Nord ori chiar în orașele Constanța și Mangalia sau în împrejurimi. Desigur, în plin sezon, mai ales pentru cei care doresc diverse facilități premium, se poate ajunge la multe sute de lei cost cazare / noapte / persoană, fără a aborda desigur zona de lux, unde prețurile par să nu aibă limită superioară... În cazul vacanței la mare, se adaugă desigur multe alte costuri - transport, mâncare, variante de distracție precum sporturi pe apă, plimbare cu vaporaș etc.

Vara este anotimpul perfect pentru drumeții montane, pentru incursiuni în mijlocul naturii, departe de agitația din mediul urban. Aici, costurile sunt foarte decente, în funcție de nivelul de confort dorit pentru cazare și de tipul de transport ales până în locațiile respective. Se poate organiza oricum o scurtă vacanță low-cost la munte, în orice moment al sezonului cald.

Dacă există un buget ceva mai mare, se poate alege un city break în țară sau în străinătate. De fapt, în marile orașe din România un astfel de sejur poate fi ales și în varianta mai ieftină. Similar, către capitale europene se poate zbura cu bilete de avion la prețuri extrem de mici, dacă se fac achizițiile din timp. Mai departe, totul depinde de modul în care fiecare își construiește vacanța, căci costurile pot varia extrem de mult.

Ce mai poți planifica pentru vară, la costuri rezonabile? Mers la ștrand, piscină exterioară, parcuri acvatice în orașul de domiciliu sau în apropiere, petreceri în cluburi, sporturi în spații special amenajate (sporturi de echipă, înot), biliard, bowling în localuri special dedicate. Se poate alege și participare la evenimente sportive, cu mențiunea că există mai puține competiții active pe timpul verii.

Cea mai ieftină distracție rămâne cea de acasă, cu filme și seriale prin servicii de video streaming, cu jocuri online pe telefon, pariuri sportive online și alte astfel de forme de divertisment. Este bine totuși ca planul general de distracție de vară să fie cât mai diversificat, cu forme de divertisment online și offline, în spații interioare și mai ales afară, în aer liber, profitând de vremea plăcută.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni