• Emisiuni
  • La Măruță
  • Cât de nociv este un pahar de vin pe zi. Doctorul Mihail Pautov vine cu explicații

Cât de nociv este un pahar de vin pe zi. Doctorul Mihail Pautov vine cu explicații

Cât de nociv este un pahar de vin pe zi. Doctorul Mihail Pautov vine cu explicații

Se pune adesea problema dacă este sau nu bine să consumăm un pahar de alcool zlinic. Majoritatea medicilor recomandă pacienților un pahar de alcool, fie că vorbim despre vin,bere, vișinată sau țuică. Se spune că alcoolul are un efect protectiv asupra inimii, respectiv dilată arterele care duc la inimă și riscul de infarct scade. 

Doctorul Mihail Pautov vine cu explicații în ceea ce privește acest subiect. Acesta, invitat în platoul emisiunii La Măruță, a vorbit în detaliu despre care sunt riscurile majore în cazul consumului unui pahar de alcool pe zi. 

Potrivit acestuia, Global Burden of Disease, o intituție de prestigiu, a realizat o analiză globală pe 28 de milioane de oameni, timp de 26 de ani, în 195 de țări în ceea ce privește cosumul de alcool. Concluzia studiului duce înspre o recomadare de consum de alcool pe săptămână zero, în contrast cu convingerile pe care oamenii le au. 

Doctorul suține faptul că, fiind un număr atât de mare de respondeți, celor care au realizat studiul le-a fost ușor să observe efectul cancerigen pe care alcoolul îl are: "Alcoolul pătrunde în organism și este descompus în acetaldehită, acetaldehida este un cancerigen cunoscut, este o toxină canceroasă. În populația de vârstă de peste 50 de ani, acoolul stă la baza a peste 25 % de cancer. Deci, o pătrime din cancerele pe care le fac oamenii peste 50 de ani sunt cauzate de alcool".

"Dintre 100 de mii de oameni care beau un pahar de alcool pe zi și 100 de mii de oameni care nu beau, 4 o să facă boli asociate cu consumul de alcool. Dacă crești consumul de alcool la două pahare pe zi, acest număr de oameni se transformă în 63 de oameni, iar dacă crești numărul la cinci pahare pe zi o să avem în jur de 380 de oameni din 100 de mii de oameni care o să facă boli care sunt asociate cu alcoolul", a mai menționat acesta.  

Mihail Pautov  le recomandă oamenilor să facă mult sport și să mânânce mai sănătos pentru a proteja inima, în detrimentul alcoolului.

Doctorul a conchis:"Trebuie să consumăm alcool conștienți și informați".

Pentru mai multe informații despre acest subiect accesați doctormihail.ro 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni