• PRO TV
  • Captura vieții! Un pescar a găsit vomă de balenă în valoare de 1,5 milioane de dolari

Captura vieții! Un pescar a găsit vomă de balenă în valoare de 1,5 milioane de dolari

Captura vieții! Un pescar a găsit vomă de balenă în valoare de 1,5 milioane de dolari

Un pescar din Thailanda a avut parte de captura vieții. Bărbatul a găsit pe o plajă 30 de kilograme de vomă de balenă, cunoscută și ca ambergris sau chihlimbar. Un singur kilogram se vinde cu 50.000 de dolari. 

Narong Phetcharaj câștiga în jur de 200 de lire din pescuit, însă acum viața lui e pe cale să se schimbe definitiv. În timp ce se întorcea la țărm, bărbatul a văzut un obiect ciudat împins de curenți pe Plaja Niyom din provinicia Surat Thani. 

La o inspecție mai atentă, pescarul și-a dat seama că masa avea aceeași textură și aspect ca voma de balenă, așa că a tras-o departe de plajă, scrie Daily Mail. Narong a dus apoi „captura” la Universitatea Prince of Songkla, iar experții au confirmat ceea ce bărbatul spera. Rezultatele au dovedit că era vorba despre un veritabil chihlimbar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by iNews.id (@inewsdotid)

Descoperirea pescarului ar valora în jur de 1,5 milioane de dolari. Voma de balenă este considerată o comoară a mării și mai este supranumită și “aur plutitor”. Ea este folosită în industria parfumurilor și are capacitatea de a fixa o aromă și a face să dureze mai mult. 

„Niciunul dintre săteni nu a mai văzut sau atins vreodată o asemenea comoară. De aceea toată lumea era fericită. Dacă obțin un preț bun o să renunț la meseria de pescar și o să dau o petrecere pentru prietenii mei”, a spus norocosul pescar pentru Daily Mail. 

Vezi și VIDEO: 


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni