• PRO TV
  • Când se va întoarce viața la normal, după pandemia de coronavirus: ”Nu există o dată magică”

Când se va întoarce viața la normal, după pandemia de coronavirus: ”Nu există o dată magică”

Când se va întoarce viața la normal, după pandemia de coronavirus: ”Nu există o dată magică”

Un om de știință de Statele Unite avertizează că viața oamenilor nu se va întoarce la normal decât după ce este creat un vaccin contra coronavirus, ceea ce ar putea dura un an de zile.

Un om de știință cunoscut din Statele Unite crede că viața va reveni la normal atunci când va fi descoperit vaccinul pentru Covid-19, iar acest lucru este puțin probabil să se întâmple până în vară.

Citește și: Metoda originală cu care turcii se feresc de coronavirus. Ce folosesc în loc de dezinfectant pentru mâini

Dr Ali Nouri, președintele Federației oamenilor de știință americani, a spus că nu există ”o dată magică” la care oamenii se pot duce din nou liniștiți la restaurante sau la cinematograf, pentru că există riscul să se declanșeze un al doilea val de infecții. 

Acesta a declarat că ”lucrurile vor fi diferite”, până când apare un tratament pentru Covid-19, ceea ce ar putea dura cel puțin un an. Ceea ce înseamnă că ”viața va reveni la normal abia în 2021”.

Dr Ali Nouri a declarat pentru Dailymail.com: ”Vom continua să stăm acasă până cel puțin la sfârșitul lunii mai, după părerea mea, sau poate chiar jumătatea lui iunie. Nu va exista o dată magică la care toată lumea se întoarce la viața normală, de dinainte de coronavirus. Nu se va întâmpla asta foarte curând. În iunie, în iulie, oamenii nu vor putea merge la restaurant sau cinematograf. Lucrurile vor fi diferite până apare un vaccin”.

Dr. Nouri a dat drept exemplu Wuhan, sursa pandemiei, orașul în care oamenii au stat în carantină pentru mai bine de două luni și încă sunt îndemnați să stea cât mai mult acasă. 

”Dacă facem o treabă foarte bună și numărul celor infectați de la persoană la persoană scade, tot trebuie să avem grijă în momentul în care se ridică restricțiile”.

Foto: Shuttestock, fas.org

 
Viata bate vlogul - sez. 2, episodul 3: Dupa ce a apărut la braţ cu un alt bărbat, unii români i-au dorit moartea

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni