• PRO TV
  • Amalia Enache, Andra, Dragos Bucurenci, Loredana si Marius Manole au urcat pe scena Hope Concert!

Amalia Enache, Andra, Dragos Bucurenci, Loredana si Marius Manole au urcat pe scena Hope Concert!

Amalia Enache, Andra, Dragos Bucurenci, Loredana si Marius Manole au urcat pe scena Hope Concert!

Duminica, pe scena Hope Concert de la Ateneul Roman, au rasunat acordurile unor piese consacrate precum „Iubirea schimba tot”, interpretata de Andra, sau „Praf de stele” a formatiei Vita de vie, cantata de Adrian Despot, ambele orchestrate intr-un mod inedit, alaturi de Ansamblul Violoncellissimo. 

Publicul a primit o „Superoferta la vise” si a aplaudat pe ritmurile binecunoscutei melodii interpretata de Loredana, alaturi de 50 de copii din corurile Programului National Cantus Mundi, iar actorul Marius Manole, castigatorul show-ului Uite cine danseaza! a sustinut un moment poetic emotionant, recitand versuri din Ana Blandiana.

„Eu cred că cel mai bun start in viaţă depinde de increderea și dragostea pe care ţi le oferă familia. Toti copiii merita sa creasca alaturi de familiile lor, in siguranta si iubire, iar noi, impreuna, putem sa le oferim sansa unui start mai bun in viata.” - Marius Manole, Ambasador al Fundatiei Hope and Homes for Children.

Gala a fost prezentata de Amalia Enache, care este ambasador Hope and Homes for Children de peste 7 ani, alaturi de Dragos Bucurenci, activist civic si director de dezvoltare al fundatiei. 

„De noua luni, de cand sunt mama, imi legan copilul si ii cant inainte de fiecare somn, i-am invatat semnificatia fiecarui sunet si importanta fiecarui zambet, o port in brate aproape mereu si ii vad in fiecare clipa nevoia de mine. Lor, copiilor trimisi departe de parinti, cine le raspunde cu dragoste in cele 85.400 de clipe dintr-o zi in care ei au nevoie de asta?! Sunt de sapte ani alaturi de Hope and Homes for Children Romania si cred ca daca punem iubire in viata copiilor orfani, salvam putin lumea.” - Amalia Enache, jurnalist PRO TV si Ambasador al Fundatiei Hope and Homes for Children.

„Orfelinatele din Romania nu dispar doar pentru că noi refuzăm să ne gandim la ele. Ele dispar pentru că niște oameni incăpăţanaţi refuză de 19 ani de zile să accepte că un copil poate fi crescut intr-o astfel de instituţie. Cu fiecare instituţie inchisă, cu fiecare copilărie salvată, colegii mei schimbă nu doar destinul copiilor cu care lucrează, ci și destinul nostru ca societate și ca țară.” - Dragos Bucurenci, activist civic, director de dezvoltare al Fundatiei Hope and Homes for Children.

Ca in fiecare an, programul Hope Concert a fost completat cu filme si momente artistice video prin care publicul a putut cunoaste beneficiari ai programelor Hope and Homes for Children. Marea surpriza a serii a fost povestea lui Robert Igna, unul din concurentii show-ului „Supravietuitorul” de la Pro TV, care a crescut intr-o casa de tip familial dezvoltata de Hope and Homes for Children.   

Sosita special de la Paris, mezzosoprana Roxana Constantinescu a impresionat publicul prin vocea sa de o puternica expresivitate, iar pianistul Andrei Licaret a interpretat ”Cvintetul pentru pian in Fa minor op. 34” de Johannes Brahms, marcand astfel sarbatorirea a 184 de ani de la nasterea compozitorului. Piesele interpretate de artisti au fost reorchestrate special pentru orchestra de violoncele de maestrul Marin Cazacu si de compozitorii Catalin Cretu, Dor Niculescu si Lucian Zbarcea. Seara s-a incheiat memorabil, in glasurile a 100 de copii din corurile Programului National Cantus Mundi, care au cantat alaturi de membrii Corului National de Camera „Madrigal–Marin Constantin” dirijat de Anna Ungureanu. La eveniment au mai participat Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Isaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei. 

De asemenea, numeroase vedete au raspuns invitatiei Hope and Homes for Children. Catalin Maruta, Alina Vilcu si Omid Ghannadi, architecti in cadrul echipei ”Visuri la cheie”, Diana Enache, Lavinia Petrea si Magda Palimariu, magicianul Robert Tudor.

Pentru al cincilea an consecutiv, Ateneul Roman a fost locul de intalnire al artei, sperantei si caritatii. Hope Concert este cel mai important eveniment Hope and Homes for Children organizat cu scopul de a atrage atentia asupra programelor desfasurate de 19 ani in Romania si a multumi sustinatorilor care sunt alaturi de fundatie in activitatea ei. Editia din acest an a reunit, in premiera, artisti renumiti din domenii diferite: pop, rock, muzica clasica si corala si teatru. Loredana, Andra, mezzosoprana Roxana Constantinescu, Adrian Despot, liderul formatiei Vita de Vie, actorul Marius Manole, Corul National de Camera „Madrigal–Marin Constantin” alaturi de 100 de copii din programul Cantus Mundi, Ansamblul Violoncellissimo condus de maestrul Marin Cazacu, precum si pianistul Andrei Licaret au oferit publicului momente artistice emotionante. 

 „Costul unui copil in sistemul public de protectie a copilului este de circa 700 de euro pe luna, incluzand costurile de personal si cheltuieli curente. Prin comparatie, pentru noi ca organizatie, costul prin care pastram un copil acasa, alaturi de familie, este de 600 de euro pe un an intreg, adica un cost de cel putin 12 ori mai mic. Sper ca impreuna - noi si partenerii nostri din sistemul de protectie a copilului - sa facem astfel incat sa ajutam copiii si familiile aflate in dificultate sa ramana impreuna. Le multumesc tuturor celor care ni s-au alaturat la cea de-a cincea editie a Hope Concert si le multumesc artistilor, care cu atata modestie si smerenie, se alatura cauzei noastre si fac ca mesajul nostru sa ajunga la publicul larg.” - Stefan Darabus, director regional pentru Europa Centrala si de Sud in cadrul Hope and Homes for Children.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni