• PRO TV
  • Actrița Doris Day, decedată la 97 de ani, nu va avea slujbă de înmormântare și placă funerară

Actrița Doris Day, decedată la 97 de ani, nu va avea slujbă de înmormântare și placă funerară

Actrița Doris Day, decedată la 97 de ani, nu va avea slujbă de înmormântare și placă funerară

În vârstă de 97 de ani, actrița care a jucat alături de cei mai sexy bărbați de la Hollywood din anii ’50-’60, a urât întotdeauna moartea și tot ce vine odată cu ea.

Doris Day a murit luni, 13 mai 2019, în urma unor complicații survenite pe fondul contractării unei pneumonii. Reprezentanții organizației de protecția animalelor pe care ea a creat-o, Doris Day Animal Foundation, au anunțat decesul actriței.

Conform acestora, Doris Day nu va avea parte nici de slujbă de înmormântare, nici de slujbă de pomenire, nici măcar o piatră funerară. Toate acestea, la cererea ei. Managerul actriței a explicat pentru revista People că Doris Day nu și-a dorit ca cineva să vorbească prea mult despre moartea ei.

Nu i-a plăcut moartea, nici gândul că nu va mai putea fi cu câinii ei dacă ar fi trebuit eutanasiați. Avea dificultăți în a accepta moartea”, a spus Bob Bashara, conform sursei citate.

FOTO: Getty Images

Născută în religia catolică, Doris Day a trecut la scientologie după ce s-a măritat cu producătorul Martin Melcher. Bob Bashara a dezvăluit că actrița „credea în Dumnezeu”, dar și că vocea ei provine de la El.

Managerul actriței nu-și explică de ce Doris Day nu a vrut sub nicio formă să aibă parte de slujbă de înmormântare. „Cred că e din cauză că era o persoană foarte timidă”, a spus acesta.

Doris Day avere uriașă. Toți banii vor fi donați

Doris Day și-a exprimat dorința expresă, prin testament, ca averea sa de circa 200 de milioane de dolari să fie donată săracilor. Singurul lucru pe care a ținut morțiș să-l păstreze este fundația ei, care trebuie să-și continue activitatea și după moartea ei. 

Doris Day fost căsătorită de patru ori

Doris Day a fost căsătorită de patru ori, în perioada 1941-1981. Primul soț, intrumentistul Al Jorden, a stat cu actrița doar doi ani. Cei doi au avut împreună un băiat, Terrence Paul Jorden, care a murit în 2014, la vârsta de 62 de ani. 

FOTO: Getty Images

În 1946 Doris Day s-a recăsătorit, cu saxofonistul și compozitorul George Weidler, de care a divorțat în 1949.

În 1951 s-a căsătorit a treia oară, cu producătorul de film Martin Melcher. Acesta a decedat în aprilie 1968.

Între anii 1976-1981, actrița a fost căsătorită cu Barry Comden, om de afaceri și restaurator american.

Doris Day filme celebre

Doris Day a impresionat încă de la început, însă a surprins în filmul Young Man With a Horn (1949), alături de Lauren Bacall. A urmat pelicula Starlift (1951), unde a jucat propriul rol și în care numele ei a fost primul trecut pe ecran. 

În Calamity Jane (1953) joacă alături de Howard Keel, iar comedia muzicală Love Me or Leave Me (1955) este și azi cel mai mare succes cinematografic al ei. Faptul că nu a fost nominalizată la Oscar a fost o surpriză pentru toată lumea.

Un an mai târziu a jucat în filmul The Man Who Knew Too Much, al lui Alfred Hitchcock, alături de James Stewart. A și cântat două piese de pe coloana sonoră, care i-au adus un premiu Oscar pentru cel mai bun cântec original. Înainte de a fi o mare actriță, Doris Day a fost o cântăreață valoroasă, semnând nu mai puțin de 32 de albume și câștigând patru premii Grammy. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni