• PRO TV
  • A murit actorul Iurie Darie. Dupa luni de suferinta, artistul s-a stins din viata

A murit actorul Iurie Darie. Dupa luni de suferinta, artistul s-a stins din viata

A murit actorul Iurie Darie. Dupa luni de suferinta, artistul s-a stins din viata

Actorul Iurie Darie a murit vineri, la varsta de 83 de ani, dupa o lunga suferinta.

Pentru ca si-a petrecut toata viata pe scena, trupul actorului a fost depus sambata la Teatrul de Comedie, pentru a-i aduce un ultim omagiu toti cei care l-au cunoscut si l-au admirat.

Actorul si-a petrecut ultimele sapte luni de viata intre spital si casa, dar inainte sa moara, a fost acasa, alaturi de cei dragi, asa cum si-a dorit. Anca Pandrea, cu care a impartit 25 de ani de viata, i-a stat alaturi pana in ultimele clipe. Vineri seara a iesit putin sa plimbe cainele, iar cand s-a intors...

Anca Pandrea: "Intre pielicica lui si bluza de la pijamaluta i-am pus un prosop...l-am intors cu spatele, l-am pupat si am simtit ca e rece pe fata si cand l-am mai intors o data deja mi-am dat seama. Am chemat imediat asistenta, a venit ... dar nu s-a mai putut. Nici macar nu eram langa el."

Fiul actorului, Alexandru Darie a fost printre primii care au venit, dupa ce a aflat cumplita veste. Chiar daca deznodamantul nu a fost neasteptat, apropiatii pastrau totusi o farama de speranta, ca Iurie Darie o sa isi revina.

Victor Ila, actor: "Nu era pregatita, va dati seama ca nimeni nu e pregatita sa-i moara barbatul. Ea a tot sperat pana in ultima clipa sa traiasca. Si noi toti care l-am iubit am sperat sa se salveze, dar n-a fost sa fie. Asa a vrut Dumnezeu si s-a intamplat. Dumnezeu sa-l ierte!"

A fost casatorit cu actrita Consuela Rosu. Din casatoria lor s-a nascut, in 1959, Alexandru (Ducu) Darie, care, din 2002, este directorul Teatrului Bulandra din Bucuresti, iar in 2006 a fost ales presedinte al Uniunii Teatrelor din Europa. Dupa moartea Consuelei Rosu, Iurie Darie s-a indragostit de actrita Anca Pandrea, cea de-a doua lui sotie.

Actorul a suferit o interventie chirurgicala pe creier in luna mai si a stat in spital timp de trei luni, iar in ultima perioada, starea lui de sanatate se inrautatise. Astfel, in luna mai, Iurie Darie a fost internat la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Capitala, unde a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care sa ajute la eliberarea lichidului in plus ce se acumula in zona creierului. Anterior, acesta suferise un accident vascular cerebral. Dupa aceste interventii chirurgicale, starea lui Iurie Darie a inceput sa se deterioreze din ce in ce mai mult.

Cu Iurie Darie, a disparut o stea adevarata a cinematografiei si scenei romanesti, care a fermecat mai multe generatii, si a lasat o amintire de nesters, in inimile celor care l-au aplaudat, macar o data.

Iurie Darie are o cariera remarcabila, ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. El s-a remarcat si in emisiunile de televiziune pentru copii, in care actorul isi etala abilitatea de a desena, uneori cu ambele maini.

In 2009, Iurie Darie a primit premiul de excelenta pentru intreaga cariera la Festivalul Comediei Romanesti - festCO. Totodata, in martie anul acesta, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru intreaga cariera, iar in 1 iunie a primit o stea pe Aleea Celebritatilor - Walk of Fame din Capitala.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni