• PRO TV
  • VIDEO Nici extratereștrii nu l-ar prinde. Usain Bolt a devenit cel mai rapid om de pe Pământ și din spațiu

VIDEO Nici extratereștrii nu l-ar prinde. Usain Bolt a devenit cel mai rapid om de pe Pământ și din spațiu

VIDEO Nici extratereștrii nu l-ar prinde. Usain Bolt a devenit cel mai rapid om de pe Pământ și din spațiu

Cel mai rapid om de pe Terra la probele olimpice de 100 de metri, 200 de metri și de ștafetă 4 x 100 de metri, Usain Bolt, este de acum și cel mai rapid om din spațiu. Jamaicanul s-a întrecut cu astronauții în condiții similare celor din afara atmosferei Pământului.

Jamaicanul Usain Bolt a acceptat o provocare neobișnuită venită din partea a doi francezi care activează în domeniul cuceririi spațiului cosmic. Astronautul francez Jean-Francois Clervoy și Octave de Gaulle, managerul companiei de cercetări spațiale Novespace, i-au propus o cursă de viteză la bordul unei aeronave modificate cu scopul pregătirii astronauților, care simulează perfect condițiile din afara atmosferei terestre.

FOTO: Usain Bolt/Facebook


Deținătorul mai multor recorduri mondiale și olimpice pentru viteză pe Pământ, Usain Bolt a fost pus în situația de a-și demonstra măiestria într-un mediu fără gravitate, la temperaturi mult sub cele cu care e obișnuit în competițiile de atletism. După un start mai greu în primul tur de „pistă”, Bolt le-a arătat celor doi parteneri de alergare că s-ar descurca de minune și în spațiu.


După „legendara” victorie, Usain Bolt nu a repetat gestul care l-a făcut celebru în toată lumea, însă a deschis o sticluță de șampanie, creată special pentru astronauți, și a sărbătorit momentul, scrie TMZ.


Usain Bolt (32 de ani) deține 11 titluri de campion mondial și opt titluri olimpice. Dintre acestea, șase sunt la proba de 100 de metri și zece la proba de 200 de metri. Din acest an s-a lansat în fotbal, fiind cooptat în echipa australiană Central Coast Mariners, care joacă în Liga A. Aici joacă pe post de mijlocaș și poartă numărul 95. Însă, până acum a fost doar rezervă în meciurile oficiale. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni