• PRO TV
  • VIDEO Florin Busuioc, prima apariție la TV după infarctul miocardic suferit: ”Am avut noroc”

VIDEO Florin Busuioc, prima apariție la TV după infarctul miocardic suferit: ”Am avut noroc”

VIDEO Florin Busuioc, prima apariție la TV după infarctul miocardic suferit: ”Am avut noroc”

La începutul lunii noiembrie, Florin Busuioc, prezentatorul rubricii Meteo de la PRO TV, a suferit un infarct miocardic.

Acum o lună și ceva, Florin Busuioc (56 de ani) se afla la un spectacol susținut pe scena Filarmonicii Oltenia din Craiova, când i s-a făcut rău. Colegii au sunat imediat la serviciul de ambulanță și prezentatorul PRO TV a fost transportat de urgență la spitalul din localitate, unde a intrat imediat în sala de operație. Lui ”Busu”, așa cum îi spun, cu afecțiune, colegii și fanii săi, i s-a montat un stent, acesta trecând cu bine de intervenție chirurgicală.

Acum, Florin Busuioc a venit la Măruță, având un tonus excelent și ținând să precizeze că, din ianuarie, va prezenta din nou starea vremii la PRO TV. Aceasta a vorbit și despre experiența marcantă prin care a trecut de curând. 

Nu-mi aduc aminte absolut nimic din ziua respectivă. Dimineața am făcut știri, apoi am plecat la Craiova, am jucat, am terminat spectacolul, după care mi s-a făcut rău și înțeleg că regizorul m-a întrebat dacă mă simt bine, dacă vreau să iau ceva. Iar eu zic: ar trebui un calciu, un magneziu, simțeam că sunt slăbit.

M-am întors în cabină și am căzut și căzut am rămas. Nu-mi aduc aminte. Ce spun eu acum este reconstituirea povestirilor lor. Nu am avut niciun semn că aș avea ceva”.

Întrebat care crede că este cauza, Florin Busuioc spune: ”Cred că am fumat cam mult în perioada asta, acum nu mai fumez și  nu mai simt nevoia să fumez. Am fost fumător timp de 40 de ani, de la 17 și 56 e ani, și fumam 2-3 pachete pe zi. Dacă puteți să fumați, să nu fumați. Nu era o plăcere. Era o nevoie, un impuls, mai mult pentru gest sau cine știe...”.

Florin Busuioc spune că a suferit un atac de cord masiv: ”Nu-mi aduc aminte ce s-a întâmplat, nu-mi aduc aminte nici când mi-am revenit, aici, la spitalul din București. Nici nu vreau să-mi aduc aminte. Nu am rămas cu nicio sechelă la cap. Puteam să am probleme, din cauza lipsei de oxigen. Am avut noroc”.

Prezentatorul PRO TV știe că mulți oameni s-au gândit la el și s-au rugat pentru el: ”Neti a avut mare încredere în mine, știa că sunt puternic, știa cât pot să trag. Mi-a spus: știam că o să-ți revii”.

Busu spune că, în urma acestei întâmplări, o să aibă mai multă grijă de el: ”O să mă odihnesc mai mult. Nu m-am gândit la moarte. Mie nu mi-e frică de moarte”.

Florin Busuioc are și un sfat pentru cei care au trecut prin aceeași experiență ca și el: ”Trebuie să te arunci în viață, lăsând la o parte toată miicimea asta și să fii atent la tine. Am auzit de curând ceva. La 20 de ani crezi că poți să schimbi lumea, la 45 de ani îți dai seama că nu poți să schimbi lumea și încerci să-i schimbi pe cei din jurul tău, și pe la 65 de ani îți dai seama că nu poți și te schimbi pe tine”.

Într-o cheie mai veselă, Florin Busuioc ne-a spus și cum va fi vremea de Crăciun: „Mâine și poimâine, se încălzește rău, până la 11 grade, cu 9 grade în București... După care vine Crăciunul, în care lucrurile se reglează, temperatura va fi până în 4-5 grade, între minus 4 și plus 4. În seara de 25 spre 26 intră niște ninsori prin nord-vestul țării”.

Florin Busuioc se va întoarce la rubrica Meteo de la PRO TV în luna ianuarie.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni