• PRO TV
  • Un activist afiliat trupei Pussy Riot, spitalizat sub suspiciunea de otrăvire. Ce legătură ar avea Vladimir Putin cu incidentul

Un activist afiliat trupei Pussy Riot, spitalizat sub suspiciunea de otrăvire. Ce legătură ar avea Vladimir Putin cu incidentul

Un activist afiliat trupei Pussy Riot, spitalizat sub suspiciunea de otrăvire. Ce legătură ar avea Vladimir Putin cu incidentul

Pyotr Verzilov, un activist afiliat grupului protestatar Pussy Riot, a fost spitalizat în Moscova sub suspiciunea de otrăvire. 

„Viața lui e în pericol. Credem că a fost otrăvit.”, a comunicat trupa pe Twitter. 

Presa din Rusia, care citează surse din spital, scrie că Verzilov a fost internat marți la terapie intensivă și că își pierde încet vederea și abilitatea de a vorbi. 

Suspiciunea de otrăvire vine la doar câteva zile după ce președintele Vladmir Putin a susținut în presă că doi bărbați, acuzați de Marea Britanie că au otrăvit un fost spion rus și pe fiica sa în Anglia, erau, de fapt, ,,civili”, nu agenți secreți. 

Fostul spion Sergei Skripal și fiica sa, Yulia, au fost găsiți morți pe o bancă undeva în sudul Angliei, în luna martie a acestui an. Autoritățile britanice au declarat atunci că ei au fost otrăviți cu o substanță numită Novichok. 

Verzilov a fost unul dintre activiștii care au protestat în iulie pentru a atrage atenția asupra cazului Skripal și al suspiciunilor de otrăvire care planează asupra lui Putin.

Trei dintre membrii trupei Pussy Riot au fost judecați, condamnați și întemnițați și în 2012, atunci când au cântat în timpul unui concert o piesă anti-Putin. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni