• PRO TV
  • Toamna supereroilor! Captain America, Superman, Mad Max și… Godzilla, în curând la PRO TV

Toamna supereroilor! Captain America, Superman, Mad Max și… Godzilla, în curând la PRO TV

Toamna supereroilor! Captain America, Superman, Mad Max și… Godzilla, în curând la PRO TV

Toamna aceasta, PRO TV vă dă întâlnire cu ”greii” filmelor de acțiune, SF ori de aventuri,  într-un regal al blockbusterelor marca Hollywood.

Interstellar 
Filmul SF din 2014, în regia lui Christopher Nolan, descrie aventurile unui grup de astronauți care călătoresc printr-o gaură de vierme, în căutarea unui nou adăpost pentru omenire. Din distribuție fac parte Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Bill Irwin, Ellen Burstyn și Michael Caine. 

Pelicula a primit un Oscar pentru cele mai bune efecte speciale la cea de-a 87-a ediție a premiilor Academiei de Film, având  nominalizări la alte patru categorii.


Captain America: Civil War

Sequel-ul peliculelor Captain America: The First Avenger (2011) și Captain America: The Winter Soldier (2014), acesta este cel de-al treisprezecelea film din universul Marvel. Pelicula din 2016 este regizată de Anthony and Joe Russo și are în distribuție nume grele, pe lângă protagonistul Chris Evans evoluând Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Don Cheadle, Jeremy Renner, Paul Bettany, Paul Rudd, Tom Holland, dar și românul Sebastian Stan. Acțiunea se dezlănțuie când un conflict între Captain America și Tony Stark, alias Iron Man, îi desparte pe Răzbunători în două tabere.   

Man of Steel 

Un alt film cu supereroi, de data aceasta din universul DC. Henry Cavill îi dă viață lui Superman, sub bagheta regizorală a lui Zack Snyder. Distribuția este completată de Amy Adams, Kevin Costner, Diane Lane, Laurence Fishburne și Russell Crowe. În această peliculă din 2013, Clark Kent află că este un extraterestru cu puteri supranaturale, de pe planeta Krypton. Acesta își asumă rolul de protector al omenirii, sub identitatea lui Superman, luptând pentru a împiedica planurile malefice ale generalului Zod.

Godzilla

Monstruoasa creatură își face din nou apariția, în această peliculă din 2014, și se va dovedi cea mai bună șansă de supraviețuire a omenirii, care se confruntă cu o amenințare teribilă. Din distribuție fac parte Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche și Bryan Cranston.

Jupiter Ascending

Pelicula din 2015, scrisă, produsă și regizată de frații Wachowski, îi are în rolurile principale pe Channing Tatum, Mila Kunis, Sean Bean și Eddie Redmayne, concentrându-se asupra lui Jupiter Jones (Kunis), o femeie de serviciu obișnuită, care află de la războinicul intergalactic Caine Wise (Tatum) că destinul ei depășește cu mult micuța planetă Terra pe care trăiește. Universul fictional al filmului a fost descris drept o combinație între Matrix și Star Wars și, deși pelicula a fost nominalizată la șase premii Zmeura de Aur, se înscrie printre preferatele fanilor acestui gen. 

MadMax – Fury Road

George Miller, cel care a realizat și primele trei filme Mad Max, se întoarce cu o nouă aventură postapocaliptică, de data aceasta avându-i în rolurile principale pe Tom Hardy, Charlize Theron și Nicholas Hoult.

Urmărit de un trecut întunecat, Mad Max se alătură unui grup de supraviețuitori ai deșertului, conduși de luptătoarea Imperator Furiosa și aflați în permanent război cu tiranul Immortan Joe.  

Pelicula din 2015 s-a bucurat de recenzii entuziaste, primind nu mai puțin de zece premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, și obținând statueta aurită la șase categorii, printre care cel mai bun machiaj și cele mai bune costume.

Prometheus 

Charlize Theron se întoarce la genul științifico-fantastic, în pelicula lui  Ridley Scott. Cu acțiunea situată la sfârșitul secolului XXI, aceasta descrie experiențele echipajului navei spațiale Prometheus, aflată în căutarea originilor omenirii. Inițial, filmul a fost gândit ca sequel al filmului clasic Alien, dar a sfârșit prin a explora mitologii noi. Pelicula, în care mai joacă Noomi Rapace, Michael Fassbender, Guy Pearce, Idris Elba și Logan Marshall-Green, a fost nominalizată la Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale. 

The Magnificent Seven

Remake al celebrului film din 1960, westernul din 2016, regizat de Antoine Fuqua, îi are în rolurile principale pe Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Lee Byung-hun, Manuel Garcia-Rulfo, Martin Sensmeier, Haley Bennett și Peter Sarsgaard. Este ultima peliculă pentru compozitorul James Horner, care a murit înainte de a compune întrega coloană sonoră – prietenul acestuia, Simon Franglen, a completat muzica filmului. The Magnificent Seven a primit recenzii entuziaste, având încasări de peste 160 de milioane pe plan internațional. 

Ben-Hur

Drama istorică regizată de Timur Bekmambetov este adaptarea nuvelei din 1880 Ben-Hur: A Tale of the Christ, urmând succesului covârșitor al filmului din 1959, câștigător al premiului Oscar, cu Charlton Heston în rolul principal. Pelicula, în care joacă Jack Huston, Morgan Freeman, Toby Kebbell, Nazanin Boniadi, Haluk Bilginer și Rodrigo Santoro, urmărește aventurile nobilului Ben-Hur care, acuzat pe nedrept de tentativă de crimă, ajunge sclavul romanilor. 

Inferno

Pelicula regizată de Ron Howard, ecranizarea best-seller-ului semnat de Dan Brown, îl aruncă, din nou, pe profesorul Robert Langdon într-o cursă contra cronometru prin Europa pentru a opri un complot malefic internațional. Capete de afiș sunt Tom Hanks și Felicity Jones, dar vom avea ocazia să o vedem evoluând, în rolul unui personaj negativ, și pe românca Ana Ularu.

Horrible Bosses 2

După succesul primului film, sequel-ul îi regăsește pe Kurt (Jason Sudeikis), Dale (Charlie Day) și Nick (Jason Bateman), angajații care s-au săturat de șefii lor, hotărâți să pună bazele unei afaceri pe cont propriu. Din una în alta, ajung să-l răpească pe fiul unui investitor milionar fără scrupule, interpretat de Christoph Waltz. Din distribuție nu lipsește Jennifer Aniston, în rolul dentistei obsedate sexual.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni