• PRO TV
  • Simona Halep, prinsă fără voia ei în scandalul provocat de Serena Williams

Simona Halep, prinsă fără voia ei în scandalul provocat de Serena Williams

Simona Halep, prinsă fără voia ei în scandalul provocat de Serena Williams

Într-un editorial apărut într-o publicaţie americană, decizia de a interzice (deja celebrul) costum negru al Serenei Williams la Roland Garros este pusă pe seama rasismului, ţinutele Simonei Halep fiind folosite pe post de contra-argument.

Jurnaliștii de la publicația The Daily Iowan îi acuză pe francezi de rasism și o folosesc pe Simona ca exemplu. Într-un editorial americanii spun că nu înțeleg de ce Serena nu are voie să își poarte costumul negru, de vreme ce acesta acoperă o zonă mai mare decât costumele lui Halep. 

Editorialul îi acuză, de asemenea, pe organizatorii francezi de rasism și sexism. Totodată, jurnaliștii americani susțin în editorialul respectiv că interdicția aplicată Serenei e un abuz și o dau, din nou, exemplu pe Halep.

Fiecare jucătoare de tenis ar trebui să fie liberă să poată alege ce vrea să poarte pe teren pentru că asta o poate ajuta, uneori, să aibă o performanță mai bună, concluzionează americanii.



Foto: Costumul purtat de Serena 

Potrivit spuselor Serenei, costumul ei a fost creat special pentru ea de Nike cu scopul de a împiedica formarea cheagurilor de sânge, o problemă cu care Williams s-ar fi confruntat după sarcină. 

Poți citit editorialul americanilor AICI.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni