• Emisiuni
  • La Măruță
  • Romanita si Irina Iovan se ocupa de inmormantarea pilotului. Fiica lui Adrian Iovan din prima casnicie a venit special din Franta pentru asta

Romanita si Irina Iovan se ocupa de inmormantarea pilotului. Fiica lui Adrian Iovan din prima casnicie a venit special din Franta pentru asta

Romanita si Irina Iovan se ocupa de inmormantarea pilotului. Fiica lui Adrian Iovan din prima casnicie a venit special din Franta pentru asta

Dupa accidentul de avion din Apuseni, toate camerele s-a indreptat spre Romanita Iovan si fiul ei, Albert. Adrian Iovan mai avea, insa, o fiica din prima casnicie, care se ocupa in aceste momente de inmormantare.

Irina Iovan a ajuns astazi la Alba Iulia, de unde a ridicat trupul fara suflare al tatalui ei. Fiica pilotului a venit in Romania din Franta, unde locuieste impreuna cu sotul ei.

Initial, ea a venit direct la Serviciul de Medicina Legala din Alba Iulia, dar, dupa ce a aflat ca nu poate ridica trupul neinsufletit fara certificatul de deces, a plecat in comuna Horea pentru a ridica actul respectiv.

Trupul lui Adrian Iovan va fi trimis spre Bucuresti cu o masina pusa la dispozitie de o firma de pompe funebre din Alba Iulia. Inmormantarea va avea loc sambata, la Cimitirul Bellu Catolic din Capitala.



Tot astazi, autoritatile au inceput sa recupereze epava avionului, pe care l-au taiat un bucati, scrie site-ul alba24.ro, citat de Cancan.ro.

Cauzele mortii

Pilotul Adrian Iovan a murit in urma unui soc traumatic, provocat de fracturi la picioare si fracturi costele multiple, combinat cu soc hipotermic. Ar fi avut si hemoragie interna.

"Cand am ajuns acolo, am vazut ca pilotul era prins in fiare. I-am luat pulsul, dar era mort, rece si intepenit, in rigor mortis. Am sunat imediat la doctorul Hadrian Borcea (fostul sef al UPU-SMURD Bihor, acum directorul adjunct al Spitalului Judeţean din Oradea – n.r.) si i-am raportat situatia. Ne-am pregatit sa plecam de acolo, pentru ca rolul nostru se terminase, iar localnicii care erau acolo ne-au cerut sa ramanem la fata locului, langa epava, sa pazim trupul pilotului, sa nu-l sfasie animalele salbatice pana ajungeau si autoritatile. Dupa vreo jumatate de ora au ajuns si jandarmii. Noi am plecat", a relatat salvamontistul Mircea Petrescu.

Fiica si fosta sotie se ocupa de inmormantare

Fiica din prima casatorie a pilotului si Romanita Iovan, ce-a de-a doua sotie a acestuia, se vor ocupa de toata inmormantare.

Romania ii plange pe pilotul Adrian Iovan si pe rezidenta Aurelia Ion. Romania vrea atitudine!

Vino sa le spui "adio" eroilor care au plecat prea devreme dintre noi: Adrian Iovan si Aurelia Ion. Vino sa spui ca e nedrept ca ne-au parasit astfel. Ca meritau sa luptam pentru vietile lor asa cum si ei luptau pentru ultima sansa a bolnavilor. Vino sa spui ca nu au pierit in zadar. Ca vrei si tu ca asemenea nenorociri sa nu mai aiba loc niciodata.

Adrian Iovan si Aurelia Ion au lasat in urma nu doar copii, frati si parinti indurerati. Romania intreaga ii plange. Romania vrea atitudine!

"La Maruta" te cheama sa le spui "adio" la statuia Aviatorilor. Adu-le un ultim omagiu alaturi de noi. O lumanare, o floare sau o rugaciune. Odihneasca-se in pace!



 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni