• PRO TV
  • Mirela Zeța (Atletico Textila) va juca în primul film fantasy pentru copii produs în România după 1989

Mirela Zeța (Atletico Textila) va juca în primul film fantasy pentru copii produs în România după 1989

Mirela Zeța (Atletico Textila) va juca în primul film fantasy pentru copii produs în România după 1989

Primul film pentru copii din genul fantasy realizat în România „HAI HUI în timp” se filmează chiar acum și promite a fi un proiect de succes. Din distribuție face parte și actrița Mirela Zeța, cunoscută pentru rolurile ei din „Atletico Textila” și „Restul e tăcere”.

Pelicula, aflată în prima săptămână de filmări, reprezintă o premieră notabilă pentru industria cinematografică din România, care nu a mai abordat genul fantasy pentru copii după 1989. În anii ‘80 s-au remarcat filme precum „Dumbrava minunată” (1980), în regia lui Gheorghe Naghi, și „Galax, omul păpușă” (1984), în regia lui Ion-Popescu Gopo.

Proiectul cinematografic „HAI HUI în timp” este unul de proporții, promițând să devină un succes memorabil în domeniu și o referință pentru cinematografia românească. Filmul spune povestea unor puști care găsesc o metodă inedită de a călători în timp, însă ale căror planuri le sunt permanent amenințate de personajele negative interpretate de tandemul Cotimanis (domnul Detescu) – Spahiu, un fel de Gargamel și Azrael moderni și autohtoni. 

David Hrițcu, Sophia Jambori și Tudor Moșul

Distribuția e completată de Constantin Cotimanis, Nuami Dinescu, Cosmin Seleși, Mirela Zeța, Gabi Spahiu, Manuela Ciucur, Ela Prodan, Anca Florescu, Emil Mandanac, Cristian Popa, Ionuț Grama, Mihai Marinescu, Irina Sârbu si Virginia Rogin, iar regia e asigurată de Irina Grigore. Actorilor adulți li se adaugă tinerele speranțe ale ecranului Maya-Maria Stanciu, Sophia Jambori, Tudor Moșul, Cristian Gurlui, David Hrițcu, Ilinca Dinu și Horia Rosoga. Cei mici au cnvingerea că, după premiera filmului, toți puștii din România se vor identifica cu ei.  

“Nu putem să vă oferim prea multe spoilere, dar putem să vă asigurăm că acest film va atrage copiii de vârsta noastră și îi va distra foarte mult”, au garantat micii protagoniști ai filmului.   

Mirela Zeța și Cosmin Seleși


“În sfârșit se realizează un film fantasy dedicat copiilor din România și mă bucur cu atât mai mult că fac parte din acest proiect deosebit. Sunt convins că va fi un succes pentru cinematografia românească pentru că toți cei angrenați în acest proiect sunt niște profesioniști, iar copiii care vor vedea acest film vor fi încântați să descopere atât puști de vârsta lor cât și actori cunoscuți”, descrie Cosmin Seleși.  

Filmul este ceva aparte, este un film vesel, unde se vede bucuria, inocența copiilor și puterea lor de a descoperi, dincolo de realitatea noastră, lucruri fabuloase, care ne ajută și pe noi adulții să retrăim copilăria. Prin intermediul acestui film facem pași în timp și suntem convinși că o să vă placă foarte mult”, a spus actrița Nuami Dinescu.  

“M-a atras foarte mult acest tip de proiect pentru că susține tinerii și, în special, copiii. E un film cu și despre copiii noștri, despre cum îi creștem și ce se întâmplă cu ei”, a declarat actrița Anca Florescu. 

Maya Maria Stanciu


“Suntem emoționați pentru că ne dăm seama că este un pariu riscant, dar în același timp foarte frumos pentru că este pentru copii și nu s-a mai făcut niciodată un film fantasy dedicat lor. Nu vreau să devoalez foarte mult din povestea filmului, dar pot să vă spun că acești copii vor călători în timp. Acțiunea se petrece într-un oraș al viitorului, dar nu este București 2018, pentru că nu avem repere de timp, este atemporal, și în care apare un personaj negativ care îi ține pe părinți la muncă toată ziua. Copiii vor să își salveze părinții și intră în tot felul de aventuri, reușesc să călătorească în timp și totul se termină cu bine”, a povestit Irina Grigore, regizorul producției cinematografice.  

Virginia Rogin și regizorul Irina Grigore (prim-plan)


“HAI HUI în timp” va putea fi vizionat în cinematografe începând cu primăvara lui 2019. Este o producție independentă, finanțarea fiind asigurată de Asociația Europeană pentru Promovarea Filmului și de sponsorizări.  

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni