Luciana Răducanu: Pentru mine, succesul înseamnă să ajung la inimile oamenilor

Luciana Răducanu: Pentru mine, succesul înseamnă să ajung la inimile oamenilor

Pentru Luciana, eleva lui Tudor Chirilă la Vocea României, drumul către succes se traduce prin perseverență: să insiști pe drumul tău, făcând ceea ce îți place.

Inspirați de Ciuc, punem succesul într-o nouă lumină, îi redefinim sensurile și definițiile clasice, în funcție de lucrurile importante care vorbesc despre fiecare dintre noi. Succes Din România Noua, reimaginat de Ciuc și povestit de concurenții Vocea României, aduce în prim plan ideea de experiență, muzică sau artist „de succes” aici și acum.

În sezonul 8 al emisiunii ”Vocea României”, Luciana Răducanu a reușit să-l convingă pe Tudor Chirilă interpretând într-o manieră personală piesa ”Bohemian Rhapsody”. Luciana ne-a dezvăluit cum i s-a schimbat viața în urma acestei experiențe, care este definiția succesului în viziunea ei și de ce călătoria contează mai mult decât destinația.  

Luciana are 36 de ani, este din București și lucrează că designer de bijuterii. Aceasta face obiecte hand made de 11 ani și de curând și-a deschis un atelier, fiind pasionată de accesorii din metale prețioase.

În urma unei întâmplări nefericite din viața personală, Luciana a găsit tăria să reînceapă cariera în muzică. ”Anul acesta, am simțit că trebuie să vin. Nu m-a convins nimeni, deși mulți prieteni îmi spuneau, de ani de zile, să încerc, să văd ce se întâmplă. Am zis că acesta e anul meu și am venit. De regulă, fac ce simt. Pot spune că sunt un om mai câștigat în urma acestei experiențe. Am cunoscut oameni frumoși cu care voi păstra legătura de acum înainte, atât în cadrul concursului, cât și în afara lui.”

Ce înseamnă succesul, pentru Luciana?

Luciana consideră că întreaga experiență Vocea României este ”un succes”. ”Pentru mine, succesul înseamnă să ajung la inimile oamenilor, iar după feedback-ul din ultimele zile, pot spune că am reușit. Măcar un pic. Mi-am dorit să fac un moment frumos în audiție, iar eu sunt mulțumită de rezultat. Și, deși nu mi-am ales o piesă ușoară, fiind conștientă că va fi destul de criticat momentul, am decis să risc.”. 

Luciana Răducanu a ales să interpreteze, la audițiile pe nevăzute, ”Bohemian Rhapsody” și mărturisește că, dacă ar fi să poată alege un artist cu care să  cântă pe aceeași scenă, acesta ar fi Freddie Mercury, iar piesa  - tot ”Bohemian Rhapsody”.

”Cred că cel mai bun drum spre succes este perseverența”

Pasiunea pentru muzică a început de la vârsta de 15 ani, atunci când a decis să meargă la o școală de muzică privată. ”Eu sunt o fire curajoasă. Îmi plac provocările, lucrurile noi, îmi place să vin cu idei, încerc mereu ceva diferit. Cred că cel mai bun drum spre succes este perseverența. Să insiști, făcând ceea ce îți place”. 

În timpul facultății, regretata Mădălina Manole i-a făcut cunoștință cu Cristian, care i-a devenit ulterior soț. Împreună de 20 de ani, Luciana și Cristian au o fetiță de 7 ani, care a susținut-o pe mama ei pe scena de la Vocea României și a îndemnat-o să aleagă echipa lui Tudor Chirilă. 

Tudor m-a ajutat să mă trezesc la realitate”, mărturisește Luciana, care crede că ceea ce o determină să-și urmeze în continuare visul și să facă muzică este ”dorința de a mă exprima, de a transmite un mesaj oamenilor când sunt pe scenă, prin piesele pe care le compun, prin versurile pe care le scriu. Și faptul că am muzica în sânge, deci nu pot trăi fără să îmi curgă prin vene”.

Ciuc crede că succesul sună altfel pentru fiecare concurent, dar și pentru fiecare dintre noi. Și de aceea ne propune să îl privim dintr-un unghi nou, să căutăm noi sensuri care vorbesc despre ce e important pentru noi. 

Succesul de “acum și aici”. Idei, oameni, povești, perspective altfel.  

Inspirați de aceste perspective ne întrebăm cum se vede succesul la Vocea României. Acesta este succesul din România Nouă.


Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni