La prima vedere, pare un paradis exotic, dar nimeni nu vrea sa locuiasca aici. Ce secret ascunde aceasta insula

24 Februarie 2015, 14:58

La prima vedere, pare un paradis exotic, dar nimeni nu vrea sa locuiasca aici. Ce secret ascunde aceasta insula

La o prima vedere, Pitcairn pare definitia paradisului, insa cei 50 de locuitori care au mai ramas pe insula incearca disperati sa atraga noi rezidenti. De patru ani, in Pitcairn nu s-a mai nascut niciun copil, iar populatia este imbatranita, cu o medie de varsta de 50 de ani.

Insula britanica Pitcairn, aflata in Oceanul Pacific, are unele dintre cele mai frumoase peisaje insulare si o clima blanda, insa, cu toate acestea, nimeni nu-si doreste sa locuiasca aici.

De trei ani incearca autoritatile sa creasca numarul locuitorilor macar la 80, insa pana acum o singura persoana a aplicat pentru rezidentiat.

Citeste si: Misterul "Triunghiului Bermudelor", descoperit. Ce au aflat oamenii de stiinta

Nimeni nu vrea sa se mute aici si asta din cauza istoriei unor abuzuri sexuale asupra copiilor care au stigmatizat comunitatea insulei. In 2004, sase barbati, printre care si primarul insulei, au fost condamnati la inchisoare pentru o serie de atacuri sexuale.

Pitcairn se mai confrunta cu o problema care alunga potentialii locuitori. O spune chiar un rezident al insulei: "Realitatea e ca nu prea avem ce slujbe sa oferim. Obisnuiam sa vindem timbre, insa nu prea mai sunt multi colectionari cum erau odinioara. Supravietuim din ajutoarele guvernamentale si incercam sa ne redresam economia", spune Jacqui Christian.

Vezi mai multe imagini aici!
Vezi episoade in intregime pe

ȘTIRI SIMILARE

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO