• PRO TV
  • John Bailey, reales președinte al Academiei de Arte Cinematografice, deși a fost acuzat de hărțuire sexuală de 3 femei

John Bailey, reales președinte al Academiei de Arte Cinematografice, deși a fost acuzat de hărțuire sexuală de 3 femei

John Bailey, reales președinte al Academiei de Arte Cinematografice, deși a fost acuzat de hărțuire sexuală de 3 femei

John Bailey a fost reales în funcţia de preşedinte al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice, scrie news.ro, care citează Hollywood Reporter.

Hollywood Reporter notează că el a fost reales, printre altele, și de soția sa, Carol Littleton, care face parte din comisia care reconfirmă mandatele președinților Academiei. 

La începutul anului, Bailey a fost anchetat de Academie pe fondul a trei acuzaţii de hărţuire sexuală, însă, în urma presiunilor, cele trei femei și-au retras acuzațiile, așa că Bailey a rămas în funcție.

Bailey, în vârstă de 75 de ani, e un celebru director de imagine care și-a pus semnătura pe imaginea unor filme precum „Ordinary People” (1980) şi „The Big Chill” (1983). 

În timpul mandatului lui Bailey, cea mai importantă decizie luată de Academie a fost cea de a invita 928 de noi membri, cu 154 mai mulţi decât anul trecut, iar 49% dintre ei sunt femei. Sub mandatul său au fost stabilite, de asemenea, un nou cod de conduită și proceduri de disciplină.

Tot el i-a exclus din Academie pe alți bărbați acuzați de același lucru: Harvey Weinstein, Bill Cosby şi Roman Polanski.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni