• Emisiuni
  • La Măruță
  • Inhalațiile de aburi sunt eficiente împotriva coronavirusului? Ce spune doctorul Mihail Pautov

Inhalațiile de aburi sunt eficiente împotriva coronavirusului? Ce spune doctorul Mihail Pautov

Zilele trecute, Corina Chiriac a dezvăluit pe contul de Facebook ce ritual are pentru a ține la distanță coronavirusul. Artista a spus că face baie de abur cu ceai de mentă și aspirină. Ea se acoperă apoi cu un prosop și stă deasupra apei aproape o oră.

Medicul Mihail Pautov a intrat în direct, joi, 12 noiembrie, în emisiunea „La Măruță” și a vorbit despre inhalațiile de abur și eficiența lor în lupta cu coronavirusul. 

“Se pare că aceasta tehnică este des folosită în mai multe țări din lume. Cercetătorii au descoperit următorul lucru: dacă iau două loturi de oameni răciți, indiferent că e gripă sau o răceală simplă și un lot face tratamentul obișnuit și altul face aceste inhalații. Primul lot care nu face inhalații se vindecă în șapte zile, iar celălalt se vindecă tot într-o săptămână. De ce? Pentru că aceste inhalații nu te ajută absolut la nimic în a trata boala. Boala este dată de patogen, iar patogenul acela nu moare la acei aburi. Doamna Corina Chiriac face o observație medicală (…) 

Virusul acela nu moare la 56 de grade Celsius. Dacă inhalăm aburul la 56 de grade Celsius o să ne ardem noi mucoasele. Asta se întâmplă! (…) Ce mai este în neregulă în aceea recomandare este faptul că doamna Chiriac ne spune că face asta timp de 50, 60 de minute. Complet greșit! Este periculos. Deci pentru căile tale respiratorii, pentru corpul tău, pentru plămânii tăi care trebuie să elimine toată apa aia, este periculos să faci abur mai mult de cinci minute. Aburul nu va preveni în niciun caz nicio răceală, nicio gripă și niciun covid. Acel abur doar dacă ne place nouă ca senzație ne poate liniști și ne poate ameliora pentru o perioadă scurtă simptomele”, a declarat medicul Mihail Pautov.

Mai multe in materialul VIDEO de mai sus

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni