Dr. Mihail, despre cât de periculos este să te tragă curentul

Doctorul Mihail Pautov a fost prezent în platoul emisiunii “La Măruță”, unde a vorbit despre cel mai răspândit mit românesc, cel al curentului.

Cu toții am auzit măcar o dată una dintre expresiile: “închide ușa că mă trage curentul”, “ai ieșit cu părul ud și ai răcit” sau “ai stat în curent și ai înțepenit”. Tocmai din cauza acestui “dușman”, unii oamenii se tem chiar și să-și aerisească locuințele. 

Cât adevăr este în spatele acestui mit al curentului am aflat de la medicul Mihail Pautov. “Adevărul este undeva la mijloc pentru că românii cumva exagerează și dau vina pe curent pentru orice li se întâmplă rău. Curentul este un dușman care stă la colț și de abia așteaptă să te prindă. Nu există nicăieri în nomenclatorul medical acest diagnostic sau această cauză. De exemplu, stomatologii au foarte multe cazuri în care vin oamenii cu abces, cu o măsea umflată și spun că i-a tras curentul. Doctorul știe, dar el nu are codul pentru acest diagnostic. El nu există. Ar trebui să-l introducem pentru că este o cauză, este ceva ce poate să favorizeze o infecție”, a declarat doctorul.

Mai multe în materialul VIDEO de mai sus.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni